12 Φεβ 2015

Παραιτήθηκε η διερμηνέας της νοηματικής στη Βουλή, μετά την ομιλία του Κ. Ζουράρι.

Δέν φαίνεται νά είναι πραγματικότητα, αλλά βγάζει πολύ γέλιο. Πρωτίστως απολαύστε τήν ομιλία του.
     Την παραίτησή της δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η διερμηνέας νοηματικής γλώσσας, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης της Βουλής... Η διερμηνέας βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση φωνάζοντας στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, ενώ προσπαθούσε να εντοπίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για να καταθέσει την απόφασή της. 
     Σύμφωνα με πληροφορίες παρισταμένων, την αιτία του εκνευρισμού και της παραίτησης αποτέλεσε η αγόρευση του Κώστα Ζουράρι στο βήμα της Βουλής το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η κρίση έκανε την εμφάνισή της κατά την ομιλία του κ. Ζουράρι και εντάθηκε τις επόμενες ώρες. Μετά το πέρας της συνεδρίασης. βουλευτές και υπάλληλοι προσπαθούσαν να την καθυσηχάσουν καθώς η γυναίκα περιφερόταν στους διαδρόμους αναφωνόντας φράσεις όπως «συλλέκτριες των κρόκων της Θήρας», «αρχέκακος όφις», «ακροθίνιον» κ.ά. ενώ κούναγε τα χέρια της στον άερα μιμούμενη χειρονομίες της νοηματικής. Την διερμηνέα συνέφεραν οι νοσοκόμοι της Βουλής, προσφέροντάς της ένα ζεστό αφέψημα. Λίγο αργότερα η γυναίκα μεταφέρθηκε στο σπίτι της με όχημα της αστυνομίας, συνοδεία ενός νοσοκόμου που την παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους. 
       Η διερμηνέας φαίνεται να μην βρίσκεται σε κίνδυνο, με ειδικούς να αναφέρουν πως η χθεσινή κρίση ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Το «Κουλούρι» επικοινώνησε με άτομα του περιβάλλοντός της, τα οποία επιβεβαίωσαν πως η παραίτηση είναι οριστική, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η παθούσα «δεν επιθυμεί να συνεχίσει να μεταφράζει λέξεις όπως "Ιλιαδορωμιοσύνη", "βυσσοδομώ" για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια».

2 σχόλια :

Νικολοβιέννης Σπυρίδων είπε...

Οἰ ἀνήκανοι καλὰ θὰ κάνουν νὰ παραιτοῦνται!

Νικολοβιέννης Σπυρίδων είπε...

Οἰ ἀνίκανοι καλὰ θὰ κάνουν νὰ παραιτοῦνται! (Συγνώμη γιὰ τὸ προηγούμενο λάθος)