18 Αυγ 2015

Άλλη μία οδηγική χρονιά έφτασε στο τέλος της, με τον πιο δημιουργικό και συναρπαστικό τρόπο, την Κατασκήνωση

Εδώ θα θέλαμε να Ευχαριστήσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και όλους όσους μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας και στις υπόλοιπες δράσεις του Τοπικού μας Τμήματος.  
        Ευχόμαστε Ξεκίνημα Ζωηρό και Καλή Σχολική Χρονιά σε όλα τα Παιδιά.
Αν επιθυμείτε τα παιδιά σας, να βιώσουν το πλούσιο σε δραστηριότητες, Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα, ενημερώνουμε ότι, τις πόρτες μας ανοίγουμε για τους μικρούς μας φίλους, μέσα Οκτωβρίου, και οι συγκεντρώσεις των ομάδων μας θα γίνονται όπως πάντα, στην εστία μας, οδό Μακεδονίας 12 και Ξάνθης. 
      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Έφορό μας κα Έφη Γκίκα στο τηλ.: 6978816276. 
      ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 - 2015 
    Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων, συμμετείχε και πραγματοποίησε τις ακόλουθες εκδηλώσεις: 
      Άνοιγμα για το ξεκίνημα μίας όμορφης νέας Οδηγικής Χρονιάς, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, μετά συνοδείας κιθαρωδού, όπου ακούσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί, παλιά ελληνικά τραγούδια. 
      Το Τοπικό Τμήμα Θρακομακεδόνων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, σύσσωμο, Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι Οδηγοί, με μεγάλη χαρά, υπερηφάνεια, τιμήσαμε την Εθνική μας Επέτειο, συμμετέχοντας, παρά το κρύο και την βροχή, στην Παρέλαση που έγινε στους Θρακομακεδόνες και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έγινε η ετήσια ανθαγορά από την Ομάδα συνεργασίας, μία πολύχρωμη νότα! 
      Χριστουγεννιάτική Εορταγορά, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, 10:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. 
        Κοπή πίττας στην Εστία μας, το Σάββατο 7/1/2015 και ώρα 11 π.μ-12 μ.μ. 
       Παρουσίαση ενός μοναδικού οπτικοακουστικού έργου για τον Άθω, Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. Όπου η θρησκευτική τέχνη, ο Μοναχός μέσα στα ιστορικά Μοναστήρια και τα μονοπάτια, το φυσικό κάλλος του ιερού χώρου του Αγίου Όρους, καθώς και ο πλούτος των αγιογραφιών στο Πρόναο και στο Καθολικό των Εκκλησιών των Μοναστηριών, έδωσε έντονα σε όλους μας, την αίσθηση του ιδιαίτερου και μοναδικού Αυτού χώρου. 
       Μουσική βραδιά μετά συνοδείας κιθαρωδού την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, με αφορμή το κλείσιμο της Οδηγικής χρονιάς. 
      Δημιουργήσαμε σελίδα στο facebook και νέο e-mail : https://www.facebook.com/seottthrakomakedonon E-mail: ttthrakomakedonon@seo.gr 
     Τα Στελέχη και οι Κλάδοι μας, στο πλαίσιο του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, πραγματοποίησαν και συμμετείχαν στις κατωτέρω εκδηλώσεις: 
         Πραγματοποιήσαν το άνοιγμα της νέας οδηγικής χρονιάς, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στην πλατεία των Θρακομακεδόνων, όπου συμμετείχαν και οι 4 κλάδοι μας, Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί και Μεγάλοι οδηγοί. Ο κάθε κλάδος έκανε δραστηριότητες για τα παιδιά, τα οποία πέρασαν ένα όμορφο πρωινό με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, και βίωσαν κομμάτι του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος. 
       Την Κυριακή των Βαΐων στις 5 Απριλίου 2015 σύσσωμο το Σμήνος συμμετείχε με τις πασχαλινές δημιουργίες του και τις λαμπάδες έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας των Θρακομακεδόνων. 
      Τα στελέχη του Κλάδου Πουλιών συμμετείχαν στην πανελλήνια συνάντηση του κλάδου που έγινε 16 με 19 Απριλίου 2015 στον χώρο του Σ.Ε.Ο. στον Άγιο Ανδρέα - Ν.Μάκρη. Στόχος, ο σχεδιασμός των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων «Ένα Δέντρο Μυστικά», η προσωπική ανάπτυξη των εθελοντών μας αλλά και η διασκέδαση που προέρχεται από την κοινή αγάπη για τον εθελοντισμό και την ομαδική εργασία! 
      Στο πλαίσιο του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος, ειδικά διαμορφωμένο για τις ηλικίες τους, κατά την διάρκεια της Οδηγικής Χρονιάς που πέρασε, οι Κλάδοι μας: 
         Ο Κλάδος Αστεριών (4-7 ετών) ζωγράφισε, έπαιξε, έκανε νέους φίλους, μυήθηκε στην οδηγική ζωή, κατόρθωσαν να πάρουν τα δικά τους πτυχία και με συνοδό τους την Αρχηγό τους Ντίνα Καρυδάκη πήγαν το δικό τους Χαρούμενο Ταξίδι 2015 μαζί με τους Γαλαξίες από Αίγινα, Αγία Παρασκευή, Ανάκασα, Λουτράκι, Θρακομακεδόνες στα Ίσθμια 29-31/5/2015. 
     Ο Κλάδος Πουλιών (7-11 ετών) φέτος έπαιξε πολύ, πέρασε βήματα και πτυχία, και στις 23 Νοεμβρίου 2014, στους Αγίους Αναργύρους, σαράντα (40) Πουλιά από Θρακομακεδόνες, Μαρούσι, Ανάκασα, Καλογρέζα, Μενίδι, Ν. Ηράκλειο και Σαλαμίνα, έζησαν μια ημερήσια εκπαίδευση, γεύτηκαν καρπούς από το Δέντρο της Γνώσης και είναι πλέον έτοιμα να γυρίσουν στις φωλιές τους και να κάνουν πράξη όλα αυτά που έμαθαν !!! 
       Στο Καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα έγινε η μεγάλη του δάσους Σχολή στις 9 και 10 Μαΐου 2015 για τον Κλάδο των Πουλιών μας!!!! Εκεί, στο πλαίσιο του Παιδαγωγικού Προγράμματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού τα παιδιά μας, πέρασαν ένα διήμερο δοκιμάζοντας, εξερευνώντας, γνωρίζοντας τις δυνατότητές τους, τα δρώμενα στη Φύση και εδραίωσαν περισσότερο την Φιλία με τα παιδιά της ηλικίας τους.
Πήγαν μαζί με τα σμήνη Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδέλφειας, Θρακομακεδόνων και Σαλαμίνας και με Αρχηγό την Κατερίνα Γολεμάτη, το δικό τους «Χαρούμενο Δάσος» όπου έζησαν επτά (7) ημέρες ( 2 έως 8 Ιουλίου 2015) στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα, «Ένα δέντρο μυστικά στις πέντε Θάλασσες». 
         Ο Κλάδος Οδηγών (11-14 ετών) έκανε κατασκευές, και έζησε το ενωμοτιακό πνεύμα. 
       Το διήμερο των Κλάδων Μεγάλων Οδηγών και Οδηγών έγινε με αφορμή τη δράση "Πάμε Πλατεία" 17-19 Απριλίου 2015 στη Πλατεία της Κυψέλης του Δήμου Αθηναίων, όπου διανυκτέρευσαν σε σχολείο, και οραματίστηκαν, δημιούργησαν, υλοποίησαν 16 διαφορετικές κοινωφελείς δράσεις στην Κυψέλη και την γύρω περιοχή. 
      Πήγαν την δική τους δεκαήμερη κατασκήνωση στην Πύλο Μεσσηνίας ( 15 έως 25 Ιουλίου 2015), παρέα με τα Τοπικά Τμήματα Αμαρουσίου, Αγ.Παρασκευής, Ανάκασας, Θρακομακεδόνων και Σαλαμίνας, όπου τόνωσαν την ειλικρίνεια, την συνέπεια, την υπευθυνότητα και καλλιέργησαν τις ικανότητές τους, το θάρρος, τη ψυχραιμία, την αισιοδοξία , τη συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο, πάντα με αγάπη και σεβασμό για την φύση και το περιβάλλον. 
      Ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών συμμετείχε: 
      Σε διήμερο/διανυκτέρευση «Ανάβαση στην Πάρνηθα» 22-23/3/2015. 
        Στην πανελλήνια δράση "Πλατεία και πάμε" του Κλάδου που έγινε 17-19 Απριλίου 2015 στη Πλατεία της Κυψέλης. Μια τριήμερη συνάντηση εφήβων (14-18 ετών) και νέων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τις δημοτικές αρχές, φορείς, οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες οραματίστηκαν, δημιούργησαν, υλοποίησαν 16 διαφορετικές κοινωφελείς δράσεις στην Κυψέλη και την γύρω περιοχή. Όπως, έφτιαξαν ένα παρκάκι στην Κρίσσης, πούλησαν το περιοδικό Σχεδία, έγραψαν άρθρα για την σχεδία που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Ιουνίου (είναι το περιοδικό που μοιράζουν οι άνεργοι συμπολίτες μας), καθάρισαν παρτέρια έβαψαν παγκάκια και παρτέρια, έκαναν ένα εξαιρετικό γκράφιτι στο 15ο, έφτιαξαν φαγητό για 700 άτομα, ζωντάνεψαν τον Κινηματογράφο Στέλλα! 
       Πήγαν την δική τους δεκαήμερη κατασκήνωση στον Γαλατά Τροιζήνας Μεθάνων (3 έως 12 Αυγούστου 2015), στα πλαίσια της Κοινοτικής Ανάπτυξης, όπου τόνωσαν την ειλικρίνεια, την συνέπεια, την υπευθυνότητα και καλλιέργησαν τις ικανότητές τους, το θάρρος, τη ψυχραιμία, την αισιοδοξία , τη συμμετοχή στο κοινωνικό σύνολο, πάντα με αγάπη και σεβασμό για την φύση και το περιβάλλον 
      Με Οδηγικούς χαιρετισμούς! 
     Το Τοπικό Τμήμα Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων 
    Πρόεδρος Νίκη Καρσαλιάκου 
    Έφορος Έφη Γκίκα 6978816276 
   Μακεδονίας 12 & Ξάνθης, 136 76 Θρακομακεδόνες 
 http://seottthrakomakedonon.blogspot.gr 
  https://www.facebook.com/seottthrakomakedonon 
     E-mail: ttthrakomakedonon@seo.gr