15 Σεπ 2015

"Εμπρηστική" δήλωση από τον Αλβανό πρώην ΥΦΥΠΑΜ: "Να φύγουν κολυμπώντας οι Βορειοηπειρώτες από την Χειμάρρα"!

Ο πρώην Αλβανός υφυπουργός Άμυνας, Ντριτάν Χίλα ζήτησε "να φύγουν οι Βορειοηπειρώτες από την Χειμάρρα και να κολυμπήσουν μέχρι τα Διαπόντια νησιά του Ιονίου Πελάγους που είναι μια ώρα κολύμπι από την ακτή"! 
      Η δήλωση αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά αλβανικών προκλήσεων που γίνονται το τελευταίο διάστημα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών με αποκορύφωμα την κατεδάφιση του ορθόδοξου ναού του Αγίου Αθανασίου στην Χειμάρα. 
       Με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στις Δρυμάδες με την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, ο Υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας- από τον Οκτώβρη 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015- Dritan Hila, έκανε δηλώσεις οι οποίες δείχνουν τι σχεδιασμό έχουν στην κυβέρνηση του "σοσιαλιστή" Ε.Ράμα για τους Βορειοηπειρώτες, και ότι το γκρέμισμα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου μόνο αποσπασματικό γεγονός δεν ήταν. 
       Στόχος είναι η εκρίζωση του ελληνικού στοιχείου διαπαντός από τις μακραιώνες εστίες του. 
      Στην αρχή, αναφέρθηκε προσβλητικά για τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου τον οποίο αποκάλεσε: «Ένα κτίριο που είναι σαν στάβλος αγελάδων, το οποίο προστατεύουν κάποιοι "γενναίοι Βόρειοηπειρώτες"», τους όποιος στην συνέχεια τους αποκάλεσε μισθοφόρους που πολεμούν για μια σύνταξη από την Ελλάδα. 
      Μιλώντας στην ενημερωτική πύλη balkanweb.com -μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την κατεδάφιση της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, ο Χίλα θεώρησε σκόπιμο να προσβάλλει και την Ορθοδοξία και τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες. 
        Στη συνέχεια ο ίδιος δήλωσε πως επιθυμία του είναι όλοι αυτοί που αντιδρούν, οι Έλληνες ομογενείς δηλαδή, να «εξοριστούν» στα Διαπόντια νησιά του Ιονίου, που βρίσκονται απέναντι από τη Χειμάρρα, όπου ο πρώην υφυπουργός Άμυνας πέρασε τις πρόσφατες καλοκαιρινές του διακοπές, και προφανώς του άρεσαν.
      «Πόσο θα ήθελα, εν ονόματι της Αλβανίας, να πάρουν στις βάρκες και να κατοικήσουν στα νησιά, που είναι μια ώρα κολύμπι από την ακτή της Χειμάρρας» είπε χωρίς ίχνος ντροπής αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς του ιδίου και της κυβέρνησής του. 
     Η δήλωση αυτή δεν προέρχεται από κάποιον παλαβό ακροδεξιό, αλλά από τον πρώην υφυπουργό Άμυνας της Αλβανίας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Έντι Ράμα που υποτίθεται ότι είναι σοσιαλιστής.