6 Σεπ 2015

Η Ελευθερία βασίζεται στην Τάξη

Βασίζεται στην ασφάλεια που προσφέρει η αυστηρή εφαρμογή του συντάγματος και των νόμων. Χωρίς την τάξη που προσφέρει η ασφάλεια, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε οικονομία, ούτε παιδεία, ούτε υγεία. Τίποτα. 
       Για να αγωνιστούμε να βγούμε από την κρίση, για να έχουμε την «πολυτέλεια» να διαφωνούμε, να συγκρουόμαστε ιδεολογικά, πολιτικά στον δημόσιο βίο ή στις παρέες, για να είναι ασφαλείς οι γυναίκες μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, κάθε πολίτης σε αυτή την χώρα, για να είναι προστατευμένη η δημόσια και ιδιωτική περιουσία, τα μνημεία κι οι εκκλησίες μας, τα δάση μας, κάθε πόντος αυτής της γης της ποτισμένης με το αίμα και τον ιδρώτα των πατέρων και παππούδων μας, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη με τα εντεταλμένα όργανα της να τηρεί αυτή την τάξη. Οφείλει να προσφέρει, πάση δυνάμει, ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιους χώρους. 
        Η τάξη και η ασφάλεια δεν είναι δεξιές ή αριστερές. Είναι αναγκαιότητα. Ενίοτε εκτός από την επαγρύπνηση και την αυστηρή φύλαξη απαιτούν αποτροπή και καταστολή. Ούτε η αποτροπή και η καταστολή είναι δεξιές ή αριστερές έννοιες. Διέπονται από εθνικούς και διεθνείς νόμους που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Δημοκρατία αλλά είναι κι αυτές αναγκαιότητα, προϋπόθεση της τάξης, άρα προϋπόθεση της ελευθερίας μας. Τα σύνορα μας δεν μπορούν να είναι ξέφραγο αμπέλι. Το κοινό μας σπίτι, η Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι με ξεχαρβαλωμένες πόρτες και να μπαίνει όποιος, όπως κι όποτε θέλει. 
       Οι υποκριτές και πάλι οργιάζουν, βυσσοδομούν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία και σε πτώματα αθώων. Οι ίδιοι που συκοφαντούσαν αλήτικα το Λιμενικό μας. Αυτό το κράτος δεν πνίγει ανθρώπους. Έχει σώσει χιλιάδες και σώζει καθημερινά. Οι ίδιες συνθήκες υπήρχαν και πέρυσι. Όμως τον Ιούλιο του 2014 μπήκαν περίπου 2.000, ενώ φέτος τον Ιούλιο μπήκαν 52.000. Διότι επί ΝΔ οι μη πρόσφυγες γνώριζαν πως θα συλληφθούν και θα μείνουν 18 μήνες υπό περιορισμό σε κέντρα κράτησης, κάναμε αποτροπή. Οι αληθινοί πρόσφυγες, μόνοι ή με τα παιδιά τους αγκαλιά θα έρθουν και θα κάνουν τα πάντα για να έρθουν και θα τύχουν προστασίας. Οι οικονομικοί μετανάστες, πχ οι Αφγανοί που στην Κω φώναζαν «Τζιχάντ» (!!) δεν δικαιούνται αυτή την προστασία. Είναι κίνδυνος. Η κυβέρνηση του Αλέξη, του Καμμένου και της Τασίας τους έγνεψε συγκαταβατικά. 
       Ο Ερντογάν, ο δουλέμπορος και συνεργάτης του Ισλαμικού Κράτους βγάζει γλώσσα, κατηγορεί την Ευρώπη για τα παιδιά που αυτός πνίγει, αφού πρώτα βοήθησε να γίνει ερείπια η χώρα τους με συνενοχή δυτικών δυνάμεων. Συνένοχος της καταστροφής της Συρίας και του Ιράκ, επικεφαλής ενός κράτους συμμορία που κερδοσκοπεί σε βάρος των θυμάτων του, σπρώχνει στην Ελλάδα, μαζί με τους αληθινούς πρόσφυγες, κάθε καρυδιάς καρύδι. 
         Η νέα κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ οφείλει να προστατεύσει τους πρόσφυγες θύματα της Τουρκίας, ζητώντας ευρωπαϊκή βοήθεια και κατανομή, αποτρέποντας παράλληλα την είσοδο των μη προσφύγων και να καταγγείλει με κάθε τρόπο την ιταμή στάση της Άγκυρας. Κι αν κατορθώσουν να μπουν, να τους θέτει άμεσα υπό δεκαοκτάμηνη κράτηση και με κάθε νόμιμο τρόπο να τους απελαύνει. Οφείλει, όπως έκανε επί δυόμιση χρόνια, να εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αυστηρότητας, αποτροπής, να παρέχει στους Έλληνες πολίτες την διασφάλιση της ελευθερίας τους, τηρώντας την τάξη που προβλέπουν το σύνταγμα και οι νόμοι μας. 
    Φαὴλος Κρανιδιώτης 
   (Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)