17 Οκτ 2015

Η Αλβανία Θεωρεί την Ελληνική Εκκλησία πιο Επικίνδυνη από τους Ισλαμιστές !!!!!!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 
 Σύμφωνα με την ε/φ Shqip η οποία επικαλείται την αλβανόφωνη εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής», δόθηκε στη δημοσιότητα η 17η Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την θρησκευτική ελευθερία ανά τον κόσμο.  
        Σχετικά με την Αλβανία, η Έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση έκανε λίγες προσπάθειες για την επιστροφή των περιουσιών των Θρησκευτικών Κοινοτήτων που κατάσχεσε το κομμουνιστικό καθεστώς. 
       Η Έκθεση αναφέρει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία ζητά να τις επιστραφούν 890 κτίρια και άλλα περιουσιακά στοιχεία και 50 κτήματα των εκκλησιών που έχουν μετατραπεί σε στρατιωτικές μονάδες. Οι Ευαγγελιστές στην Αλβανία παραπονούνται ότι δεν μπορούν να αγοράσουν οικόπεδο για να κτίσουν εκκλησία. 
      Θρησκευτικοί ηγέτες, σημειώνει η Έκθεση, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 ως προς τη θρησκευτική πίστη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 
       Στην Έκθεση, σημειώνει η ε/φ, γίνεται λόγος και για την ιθαγένεια του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, όπου τονίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δεχθεί κριτική για την ελληνική ιθαγένεια και εθνικότητά του. Τον Απρίλιο, σημειώνει η Έκθεση, ο πρώην Αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας Φατός Κλόσι , δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τελεί υπό την επιρροή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνέστησε στην αλβανική κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτική με την «ελληνική» Εκκλησία παρά με τους ισλαμιστές. 
       Δυστυχώς άλλη μια απόδειξη του πόσο στοχοποιημένος είναι ο Ελληνισμός στην Αλβανία, που αγγίζει πλέον ακραίες καταστάσεις. Όλα θα τα περιμέναμε αλλά ποτέ να θεωρηθούμε και πιο επικίνδυνοι από τους Ισλαμιστές. Είναι τώρα ώρα να ακούσουμε ότι ο Αναστάσιος κήρυξε και τζιχάντ κατά των Αλβανών … έλεος πια με την κακοήθεια … και την αχαριστία … 
      Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος 
     Στρατηγικός Αναλυτής 
    Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο