7 Οκτ 2015

Επιτυχίες τού Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών.  
     Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, εγκληματική οργάνωση ανήλικων ΡΟΜΑ, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών. 
      Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-10-2015, ένας 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τρείς ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 13, 14 και 17 ετών, μέλη της σπείρας. 
     Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 
       Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, από τον Ιούνιο του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποτελούνταν κυρίως από ανήλικους ΡΟΜΑ, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, εντός και πέριξ καταυλισμού ΡΟΜΑ στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών. 
        Ειδικώτερα, οι δράστες εντόπιζαν διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων και στη συνέχεια τους ακινητοποιούσαν. Ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα οχήματα. 
        Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί επτά ληστείες και μία κλοπή. 

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 45χρονου υπηκόου Ινδίας που διαπράχθηκε στις 28-9-2013 στην περιοχή των Αχαρνών 
       Δράστης είναι ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος και συνελήφθη 
       Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 45χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ινδίας, που διαπράχθηκε στις 28-9-2013 σε παράπηγμα εντός αγροτεμαχίου, στην περιοχή των Αχαρνών. 
     Ο 45χρονος είχε βρεθεί της 30-9-2013 στο ανωτέρω παράπηγμα, θανάσιμα τραυματισμένος, φέροντας σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, κακώσεις στο σώμα του που είχαν προκληθεί από αμβλύ όργανο. 
      Δράστης είναι ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης την 30/09/2015. 
     Ο δράστης, ο οποίος ήταν γνωστός του θύματος, ομολόγησε την πράξη του και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πήγε στην οικία όπου διέμενε το θύμα, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και αμυνόμενος σε επίθεση που δέχθηκε τον κτύπησε με ξύλινο κοντάρι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.