31 Ιουλ 2017

Σύσκεψη Γιάννη Κασσαβού με Ρένα Δούρου για έργα υποδομών στον Δήμο Αχαρνών

Με αντικείμενο τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχε η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός στο γραφείο της Περιφερειάρχη την Τρίτη 18/07. 
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη δημοπράτηση και εκτέλεση των έργων για τα οποία έχουν εγκριθεί οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου Αχαρνών και Περιφέρειας Αττικής που αφορούν, αποχέτευση ακαθάρτων, επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, συντήρηση και κατασκευή οδών και αναβάθμιση παιδικών χαρών, ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 7.800.000 ευρώ.

Μετά τη σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών με την Περιφερειάρχη Αττικής, ακολούθησε σε επόμενη ημέρα και δεύτερη σύσκεψη, που αφορούσε τις τεχνικές προδιαγραφές και τις διαδικασίες των έργων, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
Με αφορμή τις συσκέψεις παραγόντων του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Μετά από αρκετά χρόνια, η συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής αφορά τόσο σημαντικά έργα και με τόσο υψηλό προϋπολογισμό. Πρόκειται για έργα υποδομών που ο Δήμος Αχαρνών έχει ανάγκη εδώ και δεκαετίες και με προσήλωση και μεθοδική εργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής, τα έργα αυτά οδεύουν προς δημοπράτηση και εκτέλεση.
Είναι δε η καταλληλότερη  απάντηση, σε αυτούς που εδώ και χρόνια παρουσίαζαν τις "ασκήσεις επί χάρτου" ως μελέτες και σε αυτούς που υποκρύπτοντας, την αδυναμία τους, την έλλειψη πολιτικής βούλησης και τη νωθρότητά τους, αρέσκονται σήμερα να κάνουν λόγο για έναν πτωχευμένο δήμο."

Οι μελέτες για τα έργα του θα δημοπρατηθούν (πλην της κατασκευής αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων) έχουν εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών και η χρηματοδότηση τους προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα τα έργα που αναμένεται να δημοπρατηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα είναι:

● Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου προϋπολογισμού 1.825.000 ευρώ.
Η δημοπράτηση του έργου έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου εντός του 2017.

● Επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και προαυλίων χώρων του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.300.000€.
Η δημοπράτηση του έργου έγινε από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου εντός του 2017.

● Συντήρηση και κατασκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών στις 4 Σεπτεμβρίου 2017.

● Έργα αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 632.000 ευρώ.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Οκτώβριο.

● Συντήρηση και επισκευή οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ.
Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει από τον Δήμο Αχαρνών και αναμένεται να ολοκληρωθεί ι τον προσεχή Οκτώβριο.

Στις συσκέψεις συζητήθηκε επίσης και το θέμα της νέας μελέτης που εκπονείται από το Δήμο Αχαρνών και αφορά το έργο ασφαλτόστρωσης, συντήρησης  η και επισκευής οδών του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ καθώς και της μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 620.000 ευρώ  που θα εκπονηθεί από την Περιφέρεια όπως και η προκαταρκτική μελέτη για τα έργα ορεινής υδρονομίας.

Όσον αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση των Αχαρνών, ο Δήμος Αχαρνών θα προχωρήσει επίσης στην άμεση εκπόνηση της συμπληρωματικής μελέτης  που απαιτείται για την κατασκευή του έργου αγωγού ομβρίων στον Δήμο Αχαρνών (Σ2) και δεξαμενής ανάσχεσης, ενώ αναμένεται η δημοπράτηση του έργου της διευθέτησης του ρέματος Αχαρνών (Καναπίτσας) από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, προϋπολογισμού 34.000.000 ευρώ, ένα έργο εξαιρετικής σημασίας καθώς θα επιτρέψει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στα βόρεια και ανατολικά του Δήμου Αχαρνών (Λεωφόρος Καραμανλή).