24 Ιαν 2018

Συμμορία ανηλίκων με ρόπαλα εισέβαλε σε γυμνάσιο στο Μενίδι

Ακόμη και σε σχολεία, ώρες μαθημάτων, «χτυπούν» πλέον οι συμμορίες ανηλίκων στη Δυτική Αττική, παρά το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει τεθεί σε εφαρμογή τους τελευταίους μήνες. 
Το φως της δημοσιότητας είδε ένα απίστευτο περιστατικό που συνέβη την Τρίτη σε γυμνάσιο του Μενιδίου. Μία ομάδα πέντε ανηλίκων, από 15 έως 17 ετών, οπλισμένα με ρόπαλα και σιδερογροθιές εισέβαλαν στο χώρο με σκοπό να χτυπήσουν έναν μαθητή της Β’ Γυμνασίου με τον οποίο είχαν διαφορές. Η ομάδα των ανηλίκων έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος τους ρώτησε τι θέλουν και τους είπε να περιμένουν τον μαθητή έξω απ’ το σχολείο και να μην γίνει κάτι.
Ωστόσο, η ομάδα των πέντε λίγο αργότερα πήδησε πάνω από την περίφραξη και άρχισε να αναζητεί τον μαθητή της Β’ Γυμνασίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών, οι καθηγητές κλείδωσαν άμεσα την κεντρική πόρτα του κτιρίου και κράτησαν τους μαθητές στις αίθουσες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν την Αστυνομία. Ένας ανήλικος, φορώντας κουκούλα και... οπλισμένος με ρόπαλο, από ανοιχτό παράθυρο μπήκε σε μία αίθουσα που αεριζόταν αλλά είχε κλειδωμένη την πόρτα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αχαρνών «οι μαθητές ήταν από άλλο σχολείο και είχαν διαφορές με μαθητές από το σχολείο στο οποίο εισέβαλαν».
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να εντοπίσουν στην περιοχή της Ανάκασας στους Αγίους Αναργύρους τέσσερις από τους πέντε ανήλικους, ηλικίας από 15 έως 17 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια.