19 Ιαν 2018

Δωρεά οικοπέδου από τον Δήμο Αχαρνών στην Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου

Με τη υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης οικοπέδου από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό και την Πρόεδρο της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών κα Μελπομένη Καράλη ανοίγει ο "δρόμος" για την ανέγερση Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών. 
Βάσει του συμβολαίου, ο Δήμος Αχαρνών παραχωρεί οικόπεδο 427 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του λόφου Προφήτη Ηλία στον Δήμο Αχαρνών για την ανέγερση του πνευματικού κέντρου της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.

Με αφορμή την υπογραφή του συμβολαίου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Με την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης δημοτικού οικοπέδου, ικανοποιείται ένα, πάγιο, δίκαιο και επωφελές αίτημα της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών και δημιουργούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ανέγερση μια εστίας Πολιτισμού από τους Ηπειρώτες του Δήμου Αχαρνών.
Ιδιαίτερη και ενεργή συμμετοχή σε αυτή την χρονοβόρα και κατά περίπτωση δυσχερή προσπάθεια, είχε η Πρόεδρος κα Μελπομένη Καράλη και το ΔΣ της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών και οι διοικητικές και νομικές υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, που συνεργάστηκαν.
Ο Δήμος  Αχαρνών στηρίζει και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι του Δήμου Αχαρνών που έχουν σαν σκοπό την προστασία της Ελληνικής Παράδοσης, αλλά και την Πολιτιστική συνεισφορά στον Δήμο Αχαρνών". 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από συμβόλαιο παραχώρησης, η Μελέτη του πνευματικού κέντρου της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, είτε γίνει από το Δήμο είτε ανατεθεί σε ιδιώτες θα λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.