1 Μαΐ 2011

Μετεγκατάσταση του ΙΚΑ

<<Αρχίζουν τη Δευτέρα 2 Μαΐου οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Δήμου Αχαρνών για την αποτροπή της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ>>

Στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 01/05 και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβούλιου και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ο Δήμος Αχαρνών να παρεμποδίσει, μαχητικά τη μετεγκατάσταση των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, από το κέντρο της πόλης, στο Ολυμπιακό Χωριό.

Ειδικότερα αποφασίσθηκε να παρατάξει ο Δήμος το πρωί της Δευτέρας, 2 Μαΐου, τα οχήματα και το προσωπικό του έξω από τα κτίρια των υπηρεσιών του ΙΚΑ, ώστε να διατρανώσει την θέλησή του να τεθεί σε άλλη βάση το θέμα της χωροθέτησης των εγκαταστάσεων, αλλά και της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας που παρέχει το Ίδρυμα στους ασφαλισμένους του, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται στις 90χιλ.

Εν συνεχεία, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων θα επισκεφθούν τη διοίκηση του ΙΚΑ, αλλά και το εποπτεύον Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση μετεγκατάστασης που ελήφθη ερήμην του Δήμου και των κοινωνικών φορέων.

Η Επιτροπή θα επιδώσει υπόμνημα στο οποίο αναφέρεται ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο Ολυμπιακό Χωριό θα ταλαιπωρήσει τους ασφαλισμένους, αναγκάζοντάς στους να μετακινούνται στο άκρο της πόλης και μάλιστα χωρίς τακτική συγκοινωνία και χωρίς να υπάρχει καμία αναβάθμιση στην παροχή των υπηρεσιών.

Στο υπόμνημα ζητείται η αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Προστίθεται, τέλος, ότι η μετεγκατάσταση θα δώσει τη χαριστική βολή στη ντόπια αγορά η οποία μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Μετά τις συναντήσεις η Επιτροπή θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα και θα πάρει αποφάσεις σχετικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τις μορφή του αγώνα. Γι αυτό άλλωστε οι υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τα μέλη των κοινωνικών φορέων και οι δημότες θα βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνιση.

.

1 σχόλια :

Argy1890 είπε...

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! Με ποιο δικαίωμα ο Δήμος Αχαρνών θέλει να εμποδίσει την μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στο υπερσύγχρονο κτίριο του Ολυμπιακού Χωριού? Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το συγκεκριμένο κτίριο , κάντε τον κόπο για να συγκρίνετε την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορεί κάποιος να προσφέρει εκεί σε σχέση με τα προπολεμικά κτίρια που σταγάζονται μέχρι σήμερα οι εν λόγω υπηρεσίες του ΙΚΑ που πρόκειται να μεταφερθούν.Οι δικαιολογίες είναι τουλάχιστον αστείες και δεν πείθουν κανέναν. Με την λογικοί αυτοί όλοι εμείς οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού,δεν ταλαιπωρούμαστε με την συγκοινωνία για να πάμε στο ΙΚΑ? Και μην ξεχνάτε ότι όσα ΑΜΕΑ έχει το Ολυμπιακό Χωριό δεν έχει όλος ο υπόλοιπος Δήμος Αχαρνών. Που ήταν ο Δήμος όταν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Εργασίας ακύρωναν με το έτσι θέλω την μετεγκατάσταση του Υπουργείου στο κτίριο της μονής Βατοπεδίου?Με ποιο δικαίωμα ο Δήμος Αχαρνών τώρα θέλει να υποβαθμίσει την περιοχή μας, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ορισμένων δημοτών? Εμείς δηλαδή δεν είμαστε δημότες του Δήμου Αχαρνών? Δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη? Αν είμαστε δημότες β κατηγορίας ας μας το πούνε να το ξέρουμε. Αν μας πάρουν και το ΙΚΑ με το έτσι θέλω θα υποβαθμίσουν το Ολυμπιακό χωριό ακόμη περισσότερο. Ας ξυπνήσουμε! Πόσο ακόμη υποβάθμιση θα ανέξουμε?