17 Μαΐ 2011

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων παρκαρισμένες στα γραφεία της Μπιρμπίλη!

Την ώρα που έχουμε βγει στη γύρα και ζητιανεύουμε επενδύσεις, και κάνουμε τούμπες στο Κατάρ και σ' άλλες αραβικές χώρες, αιτήσεις για επενδύσεις δισεκατομμυρίων λιμνάζουν στα γραφεία της υπουργού κ. Τίνας Μπιρμπίλη και στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου της. Απίστευτο, θα πείτε. Δυστυχώς, όμως, αληθινό.
Πρόκειται για επενδύσεις που έχουν υποβάλει έλληνες και ξένοι επενδυτές, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο μεγαλοκατασκευαστής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, και οι οποίες μένουν επί χρόνια ανενεργές, ενώ θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει ενεργειακούς σταθμούς, να είχαν δημιουργήσει φθηνότερη ενέργεια, να είχαν απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους, να είχαν αναζωογονήσει περιοχές οι οποίες αυτήν τη στιγμή πλήττονται ακόμα περισσότερο από την ανεργία και τη φτώχεια.

Και προς απόδειξη αναφέρθηκε σε μια δική του χαρακτηριστική περίπτωση:
«Από το 2000 έχω υποβάλει μια αίτηση για δημιουργία ενός υδροηλεκτρικού σταθμού στον Άγιο Νικόλαο Αράχθου, περίπου των 100 μεγαβάτ. Μια επένδυση 150 εκατομμυρίων ευρώ. Δέκα χρόνια τώρα οι διαδικασίες, οι χιλιάδες υπογραφές, οι χιλιάδες λανθασμένες διαδικασίες, έχουν καταλήξει ώστε να μην μπορεί να ξεκινήσει το έργο.

Να αποφασίζουν στο κράτος, να βγαίνει κοινή υπουργική απόφαση, η οποία να είναι λανθασμένη και να έρχεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και αντί να πει το Συμβούλιο της Επικρατείας στο κράτος ''διόρθωσε το λάθος σου'' να λέει ''απορρίπτεται η επένδυση''.
Με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή κανένας ξένος, αλλά και ελάχιστοι Έλληνες να αντέχουν πλέον να κάνουν επένδυση στην Ελλάδα. Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα διοίκησης που τόσα χρόνια αντί να καλυτερεύει, χειροτερεύει».

Τ' ακούτε κύριε Παπανδρέου; Και εσείς κύριε Χάρη Παμπούκη, που είστε υπεύθυνος για το fast track, το οποίο υποτίθεται ότι ήρθε να λύσει και αυτό το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν είδαμε να γίνεται το θαύμα...