27 Μαΐ 2011

Τον δολοφόνησαν οι Ταλιμπάν επειδή ήθελε να μάθει στα κορίτσια γράμματα







ImageΆλλα ήθη και άλλες αξίες έχουν οι κάτοικοι των χωρών της Κεντρικής Ασίας αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters ένας διευθυντής σχολείου στο Αφγανιστάν σκοτώθηκε από τους Ταλιμπάν διότι… έκανε μάθημα σε κορίτσια!

Σύμφωνα με πληροφορίες της αφγανικής κυβέρνησης, o Χαν Μοχάμεντ, διευθυντής του σχολείου Ποράκ στην επαρχία Λογκάρ, δολοφονήθηκε από ενόπλους Ταλιμπάν κοντά στο σπίτι του την Τρίτη 24 Μαίου.

«Σκοτώθηκε διότι ήθελε (να συνεχίσει) να διευθύνει το σχολείο», ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η εκπαίδευση των γυναικών ήταν απαγορευμένη στο Αφγανιστάν όταν στην εξουσία ήταν οι Ταλιμπάν (1996-2001) καθότι θεωρούν ότι η εκπαίδευση θηλέων είναι αντίθετη με τα κηρύγματα του Ισλάμ.

Το ζητούμενο είναι πως μπορούν οι ιδέες αυτές που έρχονται στην Ελλάδα από ομάδες ανθρώπων που κατάγονται από τις περιοχές αυτές να συνυπάρξουν με μία σύγχρονη, δυτικού τύπου προοδευτική κοινωνία σαν την δική μας. Δυστυχώς άλλο ένα σημαντικό ερώτημα της πολυπολιτισμικής θεωρίας που μένει αναπάντητο από τους οπαδούς της.