27 Μαΐ 2011

᾿Απογραφή

᾿Απογράφησαν ὅλοι στό ᾿Ολυμπιακό Χωριό; ῾Η πρόχειρη ἐκτίμησή μας εἶναι ὅτι ἀπωλέσαμε περίπου 30% ἀπό τούς πλέον τῶν 10.000 κατοίκων, πού ὑπολογίζουμε ὅτι εἶναι στήν πραγματικότητα. Δυστυχῶς πολλοί προτίμησαν νά ἀπογραφοῦν στήν παλιά τους γειτονιά ἤ στό χωριό τους. ᾿Επίσης ἀρκετά εἶναι τά σπίτια πού (κακῶς) χρησιμοποιοῦνται ὡς δευτερεύουσα κατοικία. ῞Ολα αὐτά ὅμως ἔχουν ὡς συνέπεια, τήν δυνατότητα ἀπορρόφησης μικροτέρων κονδυλίων ἀπό τό ῾Υπουργεῖο ᾿Εσωτερικῶν καί κατ΄ ἐπέκταση νά ἀναλογοῦν λιγώτερα χρήματα γιά τόν Δῆμο καί τή μελλοντική Δημοτική Κοινότητα. Αὐτοί πού σήμερα μᾶς στεροῦν περίπου 30% ἀπό τήν δυνατότητα τῶν ἔργων, θά εἶναι οἱ πρώτοι πού θά φωνάζουν αὔριο ἐάν δέν γίνουν κάποια πράγματα.

8 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την ενημέρωση σας διαπιστώνω τα κάτωθι και τα σχολιάζω:
1.Αρχικά υπολογίζατε 10.000 κατοίκους στο Ο.Χ και αποδεικνύεται πως είμαστε πλέον;
Ποιοί είστε εσείς που το υπολογίζατε και πως το υπολογίζατε;
Μπορείτε τελικά να μας ενημερώσετε,τώρα ή αργότερα ,πόσοι είμαστε;,πόσα κτίρια υπάρχουν,τί δυναμική υπάρχει σε γεννήσεις και γενικά μερικά στοιχεία;

2.Γράφετε για δευτερεύουσες κατοικίες! Ποιός είστε ,με ποιά ιδιότητα και πως χαρακτηρίζεται αυτές τις κατοικίες δευτερεύουσες;Πολύ απλά λείπανε! Τρέχει κάτι άλλο;

3.Γράφετε για μή απογραφή του 30% του πληθυσμού των κατοίκων επί των 10.000 και πλέον.Αυτό οφείλετε σε 2 κυρίως λόγους: ο α είναι η πορεία που πήρε το θέμα του αυτοτελούς οικισμού με ευθύνη του Δ.Α,που άργησε να μας ορίσει,ενώ από το Γενάρη έπρεπε να κατανοήσει το θέμα και το συμφέρον του!Φτάσαμε την τελευταία στιγμή και κατόπιν πιέσεων όλων των φορέων του Ο.Χ στο επιθυμητό και λογικό αποτέλεσμα.Ίσως, λοιπόν,να μην είχε χαθεί αυτό το ποσοστό!
Β.Το ελπιδοφόρο μήνυμα που έδωσαν οι φορείς του Ο.Χ να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι του Ο.Χ στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους,ανεξαρτήτως δημοτή ,αλλά και τα οφέλη που θα έχει ο οικισμός στο μέλλον και ο Δήμος Αχαρνών κυρίως.
Μην ξεχνάτε και την εδώ και 1 χρόνο προτροπή του Κύριου φορέα του Ο.Χ, ΣΚΟΧπου εξέδωσε ανακοίνωση να φέρουν όλοι οι κάτοικοι του Ο.Χ τα πολιτικά τους δικαιώματα στο Δ.Α,πράγμα που επικοινώνησε και με την ενημέρωση τελευταία για το θέμα του αυτοτελούς οικισμού!

Το πρόβλημα βρίσκεται στο κέντρο του Μενιδίου,από εκεί δεν απογράφησαν πολλοί!
Το ποσοστό του 70% είναι πολύ καλό για τον Δήμο μας!
Ας ανοίξει λίγο τους ορίζοντές του!

Χάρης Δημοῦτσος είπε...

᾿Αγαπητέ ἀνώνυμε
῎Εχουμε πάρει κλειδιά γιά 2.250 σπίτια περίπου. Λαμβάνοντας ὑπ΄ ὅψιν ὅτι ἔχουμε μεγάλο ποσοστό ῀πολυτέκνων καί ὑπερπολυτέκνων, βγαίνει τό πλέον τῶν 10.000.
Καλά πρώτη φορά ἀκοῦτε γιά σπίτια πού ἔχουν δωθεῖ καί εἶναι κλειστά; Δυστυχῶς εἶναι πολλά καί εἶναι πολύ εὔκολο νά τό διαπιστώσετε.
Τό ὅτι ἔπρεπε νά ἀπογραφοῦμε ἄπαντες ἐδῶ, τό διακηρύττουν ὅλοι οἱ φορεῖς πολύ καιρό. Δέν μᾶς φταίει κανένας Δῆμος.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν καταλαβαίνετε τα μονοτονικά ελληνικά .Έθεσα 3 ερωτήματα συγκεκριμένα και εσείς μου απαντάτε παντελώς αόριστα!
Επαναλαμβάνω,άλλο τα κλειστά διαμερίσματα τα και άλλο ο χαρακτηρισμός αυτών ως δευτερεύουσες κατοικίες.Εκτός αν άλλο εννοείτε και άλλο γράφετε!
Περί απογραφής,τί σημαίνει ΄περεπε να απογραφούμε εδώ και όχι εκει;Τα μικρά χωριά από τα οποία καταγόμαστε ορισμένοι και που αγαπάμε δεν έχουν βάσιμο συμφέρον να απογραφούμε εκεί;Αυτά δεν χρειάζονται πόρους και μάλιστα περισσότερους από τις πόλεις της Αθήνας;Μικρότεροι δήμοι των Αθηνών ,που εκεί ψηφίζουν κάποιοι,δεν έχουν πρόβλημα με τους ΚΑΠ;Μόνο ο Δ.Α έχει;
Και επαναλαμβάνω,αφού ο Δ.Α είχε ανάγκη,γιατί ήταν τόσο καιρό αμετανόητος και μάλιστα ορισμένα στελέχη του συνεχίζουν και μας χαρακτηρίζουν προνομοιούχους; Δεν βοηθάμε και εμείς το Δ.Α και μάλιστα αποδεικνύεται ότι σε πολλά πρωτοπορούμε;Γιατί μόλις τελευταία στιγμή ,από τα ανεπίσημα στατιστικά,είδε ότι δεν του βγαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα ,απέστειλε μαντατοφόρους και σαλπιγκτές να προσκαλέσουν σε γενικό προσκλητήριο;Συνεχίζει να φαίνεται Επιμηθεύς και όχι Προμηθεύς!
'Αντε και καλά ξεμπερδέματα με Παπουτσή και Σπυρόπουλο!

Χάρης Δημοῦτσος είπε...

Τό σπίτι πού ἔχει παραλάβει κάποιος καί ἔρχεται μία φορά τήν ἑβδομάδα ἤ τόν μῆνα, δέν ξέρω πῶς τό λέτε ἐσεῖς, ἀλλά στό ἀπογραφικό ἔντυπο συμπληρωνόταν ὡς δευτερεύουσα κατοικία. ῎Αν θέλετε μπορῶ νά σᾶς τό ἐπιβεβαιώσω.
Γιά τά χωριά θά συμφωνοῦσα μαζί σας πρίν 20 χρόνια. Τώρα μέ τούς καλλικρατικούς Δήμους δέν ἔχει νόημα. Γιά τούς ἄλλους Δήμους τῆς ᾿Αττικῆς, τί νά πῶ. Γιά ὅτι πασχίζουμε νά φιάξουμε νά προστρέξουμε στόν Δῆμο Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου, ἤ ᾿Αχαρνῶν; Καί εἶναι δίκαιο νά προσφέρουμε ΚΑΠ σέ ἄλλο Δῆμο καί νά ἔχουμε ἀπαιτήσεις ἀπό τόν δικό μας;

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε!Θεωρώ πως ανταλλάσσω απόψεις με τον εκδότη η με τον "χάριν" εκδότη;
Ακούστε, είναι διαφορετικό να γράφουμε επίσημα πράγματα σε μια ανεπίσημη θέση και διαφορετικό να κάνουμε μια απλή συνομιλία.
Αν έρχεται κάποιος μια φορά την εβδομάδα ή μια φορά τον μήνα δεν μπορώ να το ξέρω ,αλλά να το υποπτεύομαι και μόνο.Εκτός και αν δεν έχω τί άλλο να κάνω όλη μέρα και στήνω καραούλι ,πότε θα έρθει ο τάδε και πότε ο δείνα.Αυτό βέβαια θα έβαζε πολλούς σε σκέψεις!Και για την κίνηση και για την κινητικότητα!
Προσωπικά έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω καθημερινά και φυσικά δεν ασχολούμαι με την "δευτερεύουσα" κατοικία του καθενός.Όμως ο χαρακτηρισμός δευτερεύουσα κατοικία έχει να κάνει και λίγο με τη φορολογική δήλωση.Άρα χαρακτηρίζοντας δευτερεύουσα μια κατοικία γνωρίζετε και την κύρια ή πρωτεύουσα ;
Δεν θα μπορούσε κάποιος να είναι ναυτικός π.χ;Δεν θα μπορούσε να είναι έμπορος -πραματευτής που περιδιαβαίνει την χώρα ;
Μάλλον δεν σκέφτεστε ολιστικά.Όλη η Ελλάδα είναι σπίτι μας.
Έτσι,αν είναι δίκαιο το να μένεις αλλού ,να ονειρεύεσαι να μείνεις κάπου αλλού και να βρίσκεσαι ανάμεσα στα 2 αλλού και στην παγιωμένη πολιτική ,που θέλει να εξαρτάσαι από τόπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα για να έχεις καθαρό πεζοδρόμιο ή φυτεμένη πλατεία θα πρέπει να συζητηθεί.Πάντως το δίκαιο και το άδικο το ορίζουν οι νόμοι,τα ήθη και τα έθιμα,και ο Κύριος.
Ας μην πούμε, λοιπόν, αν είναι δίκαιο ή μή, αλλά ας πούμε αν είναι λογικό.Και λογικό είναι να απογραφεί κάποιος εκεί που θέλει,αν του το επιτρέπει ο νόμος ,εκεί που πιστεύει πως θέλει βοήθεια ο τόπος,εκεί που έχει άρρηκτους δεσμούς αίματος και τέλος πάντων,ελεύθερος πολίτης είναι να πράξει αυτό που θεωρεί καλλίτερο.
Πέρα από τις ΚΑΠ,ανά κεφάλι,που όπως λέτε "προσφέρει" κάποιος ,μην ξεχνάτε πως Δημοτικά τέλη πληρώνει στον Δήμο που είναι κάτοικος.Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά φυσικά.Για αυτά που πληρώνει έχει απαιτήσεις φυσικά,όχι για αυτά που θα έρθουν,αν έρθουν!Λογικό δεν είναι;

Χάρης Δημοῦτσος είπε...

῾Ο νόμος δέν δίνει τό περιθώριο νά ἀπογραφεί κάποιος ὅπου θέλει ἀλλά ὑποχρεωτικά στήν μόνιμη κατοικία του. Τό δέ παραχωρητήριο ἀπό τόν ΟΕΚ θέτει ὡς προϋπόθεση τήν μόνιμη παραμονή.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που δίνεις σημεία ζωής!

Νόμιζα πως πνίγηκες καταπίνοντας τη γλ... εεε! το πληκτρολόγιό σου!

Ο φίλος σου ο ...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μπορείτε να μας πείτε πόσοι απεγράφησαν στο Ο.Χ;
Μας αφορά αυτό ,διότι τώρα τελευταία στα αιτήματα που κάνουν κατοικοι του Ο.Χ στο Δήμο,ακούγεται πως ο Κος Δήμαρχος παραπονέθηκε για το ότι μόνο 750 άτομα απεγράφησαν εδώ και άρα τι να βοηθήσει αφού ακόμα δεν έχει αναλάβει;Μήπως είναι 7500;