3 Μαΐ 2011

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ Ι.Κ.Α ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Αίσια εξέλιξη είχε το θέμα της μετεγκατάστασης του Ι.Κ.Α. από το κέντρο της πόλης στο Ολυμπιακό χωριό.

Το πρωί της Δευτέρας 2 Μάιου ,μετά την απόφαση της επιτροπής που συνεδρίασε το βράδυ της Πρωτομαγιάς, οχήματα και προσωπικό του Δήμου βρέθηκαν έξω από τα κτίρια των υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δήμαρχου με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παραβρεθήκαν επίσης οι : Σαββίδης Κώστας, Τοπαλιανίδης Βασίλης, Τραβασάρος Θάνος Αλέκος Κατσουλης καθώς και εκπρόσωποι συνταξιούχων και οικοδομών

Τόνισαν ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών στο Ολυμπιακό Χωριό θα ταλαιπωρήσει τους ασφαλισμένους, αναγκάζοντάς τους να μετακινούνται στο άκρο της πόλης και μάλιστα χωρίς τακτική συγκοινωνία. Επίσης ζήτησαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος παραδέχτηκε ότι έχει ‘’πιεστεί’’ αρκετά από τον Δήμαρχο Αχαρνών και είχε προγραμματίσει τη συζήτηση του θέματος στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τους ενημέρωσε ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τη ματαίωση της μετεγκατάστασης των υπηρεσιών από το κέντρο προς το Ολυμπιακό Χωριό και την προκήρυξη διαγωνισμού μίσθωσης νέου κτιρίου κοντά στο κέντρο της πόλης. Σχετικά με την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δήλωσε ότι θα αναμένει μια έκθεση από τον Διευθυντή του υποκαταστήματος και θα προχωρήσει στην κάλυψη των όποιων αναγκών προκύπτουν από αυτήν .

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος πρότεινε στον Διοικητή την στέγαση των υπηρεσιών στο σχολικό κτίριο της Αυλίζας.

Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση του Διοικητή για επίσκεψη στο Δήμο των Αχαρνών ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση και να αξιολογήσει την πρόταση του Δημάρχου για το σχολικό κτίριο στην Αυλιζα.