28 Σεπ 2011

ΕΒΕΑ ακυρώνει Βενιζέλο για την... πολυπόθητη ανάπτυξη: Ουδείς επενδυτής θα έρθει με 45% φορολογία!

Image

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μιλά για ανάπτυξη και νέες επενδύσεις, τη στιγμή που φορολογεί τις επιχειρήσεις τέσσερις φορές υψηλότερα σε σύγκριση με γειτονικές χώρες. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα επιλέξει τη χώρα μας κάτω από τέτοιες συνθήκες».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι για πολλοστή φορά ο κ. Βενιζέλος «εμμένει στην εφαρμογή μιας ληστρικής πολιτικής, φόρων και τελών, ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ζητούσε από τους Γερμανούς βιομηχάνους να επενδύσουν στη χώρα μας».

Το ερώτημα για το ΕΒΕΑ είναι, πώς θα επενδύσουν οι ξένοι στη χώρα μας, όταν η φορολογία μας ξεπερνάει το 45% και δεν υπάρχει ούτε μία δράση για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

«Όσο για τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη δήθεν αναγκαστική λύση της αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών, το ΕΒΕΑ θα του ξαναθυμίσει ότι τα 400 - 500 εκατ. ευρώ που αναμένει να εισπράξει το 2011 η κυβέρνηση από τον κεφαλικό φόρο στα εισοδήματα, ισοδυναμούν με το μισό από το έλλειμμα που αναμένεται να εμφανίσει φέτος ο ΟΣΕ. Τα 300 εκατ. από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, ισοδυναμούν με το έλλειμμα της ΕΘΕΛ. Και τα έσοδα από την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης ισοδυναμούν με τα ελλείμματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΗΛΠΑΠ» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Αυτά που λέει ο κύριος Μήχαλος και άλλοι σοβαροί κύριοι κοντεύουν να τα καταλάβουν και τα παιδάκια του Δημοτικού. Δυστυχώς όμως δέν θα τα καταλάβουν ποτέ οι διοικούντες αυτή τη χώρα.