25 Σεπ 2011

« Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην ¨ποδηλατάδα¨ »

Την Πέμπτη 22/09 πραγματοποιήθηκε η έναρξη των 4ημερων εκδηλώσεων για το ποδήλατο με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α)

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην «ποδηλατάδα»,παρά τον άσχημο καιρό ,οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από το Δημαρχείο και με την συνοδεία της δημοτικής αστυνομίας περιηγηθήκαν στους δρόμους της πόλης.

Μετά τη λήξη της «ποδηλατάδας»πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τα τέσσερα ποδήλατα , τα οποία πρόσφεραν το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών Σπηλιοπουλειο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» .Οι νικητές για τα τέσσερα ποδήλατα ήταν οι εξής:

Θωμάς Κίτσος

Βασιλική Μανδηλαρά

Κοσμίδης Θεόδωρος

Γομάτος Θανάσης

Ο Δήμαρχος δήλωσε: « Η σημερινή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι ξεχωριστή για κάθε πόλη. Είναι ξεχωριστή γιατί μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για όλους μας να πάψουμε ή τουλάχιστον να περιορίσουμε την χρήση του αυτοκίνητου.

Συνέχισε λέγοντας « Ο κος Θάνος Βλαστός καθηγητής του Εθνικού Μετσοβειου Πολυτεχνείου είχε κάποτε δηλώσει ότι ΄΄Αν ζούσαμε στην Ελβετία ο ποδηλατοδρόμος θα κόστιζε ελάχιστα θα σχεδιάζαμε απλώς μια λευκή γραμμή και όλοι θα τον σέβονταν.’’ Έχει απόλυτο δίκιο ο κος Βλαστός εμείς πρέπει να ξοδέψουμε αρκετά χρήματα σε μελέτες και καλύτερη παιδεία προκειμένου αυτήν την λευκή γραμμή να έχουμε την βούληση να την σεβαστούμε. Το ποδήλατο είναι « στοίχημα πολιτισμού»

Ο Δήμος Αχαρνών στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το ποδήλατο τοποθέτησε σε διάφορα σημεία του Δήμου δέκα θέσεις σταθμεύσεις ποδηλάτων:

Δημαρχείο(3 θέσεις) ,Κ.Ε.Π. Κεντρική Πλατεία Αχαρνών, Ι.Κ.Α , ΚΕΠ ,Εφορία , 2ο Δημοτικό Σχολείο και πλατεία Θρακομακεδονων.

Ευχαριστούμε πολύ το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών Σπηλιοπουλειο «Η ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» για την προσφορά των ποδηλάτων. Καθώς και την Τροχαία ,την δημοτική αστυνομία ,την Π.ΕΠ.Α που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του ποδηλατικού γύρου.