22 Σεπ 2011

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε στις 14-9-2011, στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης, προγραμματισμένη συνάντηση με την Υφυπουργό κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήσεως του Δ.Σ. για να συζητηθούν κυρίως , τα θέματα παιδείας που αφορούν τα σχολεία της Πρ/θμιας και Δευ/θμιας εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο χώρο της παιδείας με την έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς .

Ο Πρόεδρος εξέθεσε τα ζητήματα που αναφέρει η Ομοσπονδία στο υπόμνημα που κατέθεσε και αφορούν κυρίως:

· Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ανατολικής Αττικής

· Κτηριακό

α. Προμήθεια αιθουσών

β. Μελέτες-Δημοπρατήσεις-Κατασκευές σχολικών κτηρίων

γ. Ιδρύσεις νέων Σχολείων

· Ελλείψεις βιβλίων

· Χρηματοδότηση Σχολείων

Η κα Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν κανονικά και με τις ειδικότητες το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Για το εκρηκτικό πρόβλημα του κτηριακού στην Ανατολική Αττική η ενημέρωση ήταν διεξοδική σε ότι αφορά την προμήθεια αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής για την για κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, αλλά και για τα έργα που υλοποιούνται ή χρηματοδοτούνται στους δήμους της Ανατολικής Αττικής ( Αχαρνών, Ωρωπού, Κρωπίας, Διονύσου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Λαυρεωτικής, Μαρκοπ. Μεσογαίας, Παλλήνης, Ραφήνας, Γέρακα, Λαυρίου, Καπανδριτίου), από τον ΟΣΚ ΑΕ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ)

Όσον αφορά τις ελλείψεις στα βιβλία διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο έχει οργανώσει όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς την επιβάρυνση των οικογενειών και ότι έχει ξεκινήσει διαδικασίες για τον έλεγχο της υπόθεσης την άμεση απόδοση ευθυνών. Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατέθεσε το υπόμνημα στην Υφυπουργό με τις θέσεις και τα αιτήματά του και αποφασίστηκε από κοινού, νέα συνάντηση σε ένα μήνα για την εξέταση της προόδου των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στάθης Νταντής Γιώτα Γιαννάκου