24 Σεπ 2011

500 εκατ. ευρώ φεύγουν κάθε χρόνο για ΠΓΔΜ Βουλγαρία και Τουρκία



ImageΌσο και ακούγεται «παρανοϊκό» για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια οι συμπολίτες μας ξοδεύουν περι τα 500 εκατ. ευρώ στις τρείς γειτονικές χώρες.

Κάθε μέρα σχεδόν εκατοντάδες Έλληνες περνούν κάθε μήνα τα σύνορα για να κάνουν τα ψώνια τους σε χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια κάνοντας τους εμπόρους των γειτονικών χωρών πιο πλούσιους και βυθίζοντας στην ανεργία και στην κρίση την ελληνική αγορά.

Πρόκειται για μία σπειροειδή διαδικασία όπου η μείωση των εισοδημάτων οδηγεί τους καταναλωτές στις γειτονικές χώρες για ψώνια και από την άλλη πλευρά οδηγεί το εγχώριο εμπόριο σε μαρασμό και περισσότερους ανέργους με παράλληλη μείωση του κυκλοφορούν χρήματος στην αγορά.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε η... Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου μέσω των εμπορικών συλλόγων των παραμεθόριων περιοχών Μακεδονίας-Θράκης, Βόρειου Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Θα ήθελα να πώ οι Έλληνες είμαστε άξιοι της τύχης μας, αλλά διερωτώμαι άν οι περισσότεροι από εμάς είναι Έλληνες απόγονοι τών ένδοξων αρχαίων Ελλήνων. Έχω τις αμφιβολίες μου.