26 Σεπ 2011

Ο "εξορθολογισμός δαπανών" κατάντησε την ΕΛΑΣ να επιβιώνει με... φιλανθρωπίες

Image

Το ταμείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι μείον και αυτό το διάστημα το αστυνομικό προσωπικό το βιώνει όσο ποτέ άλλοτε. Οι νεαρότεροι αστυνομικοί που υπηρετούν σε πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας έμειναν έκπληκτοι πριν από μια περίπου εβδομάδα βλέποντας έναν ευγενικό ιερέα να τους αφήνει μερικά τεμάχια φωτοτυπικού χαρτιού και να φεύγει. Ακριβώς την ίδια εντύπωση προκάλεσε η προσφορά συνεργείου αυτοκινήτων στη Βούλα να επισκευάσει δωρεάν περιπολικό.

Στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» των δαπανών, οι οποίες μειώθηκαν, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το πρώτο 8μηνο του 2011 κατά 28,2 εκατ. ευρώ, «ψαλιδίστηκαν» σημαντικά τα κονδύλια που προορίζονταν για την κάλυψη πάγιων αναγκών.

Το αποτέλεσμα είναι κεντρικές υπηρεσίες να έχουν μείνει χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά, οι αστυνομικοί να κινδυνεύουν να χάσουν τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους και αρκετοί δήμαρχοι να τρέχουν να προλάβουν να βρουν στέγη για το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Και αυτό διότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έστειλε τελεσίγραφο σε αρκετούς δήμους με το οποίο τους διαμήνυε ότι πρέπει να αναζητήσουν δημόσια κτίρια για να μεταφερθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να βάλουν λουκέτο.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Όλα αυτά τα ευτράπελα και άλλα πολλά μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαν να συμβαίνουν.