23 Δεκ 2012

Λίντσαραν μέχρι θανάτου ύποπτο για βεβήλωση του Κορανίου στοΠακιστάν!

Ένα εξαγριωμένο από το θρησκευτικό πάθος πλήθος επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος και έσυρε έξω από το κρατητήριο έναν ύποπτο για βεβήλωση του Κορανίου, ενώ στην συνέχεια τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. 
       Ο ύποπτος άνδρας, ο οποίος πιστεύεται πως ήταν φρενοβλαβής, θανατώθηκε χθες στην περιοχή Ντάντου στην επαρχία Σίντχ και στη συνέχεια το ακόρεστο πλήθος έριξε τη σορό του στην πυρά. Πολλοί από το πλήθος κατέγραψαν τη σκηνή στα κινητά τους τηλέφωνα. 
     Περίπου 30 από τους συμμετέχοντες στο λιντσάρισμα συνελήφθησαν, ενώ η ταυτότητα του θύματος δεν έχει γίνει γνωστή. 
     Η θηριωδία ξεκίνησε στην κοινότητα Σίτα, όταν «στίφη κατοίκων από τα γειτονικά χωριά, που πληροφορήθηκαν ότι ένας άνδρας έκαψε αντίτυπα του Κορανίου», έφθασαν «τον απέσπασαν, τον ξυλοκόπησαν και κατόπιν τον έκαψαν», ενημέρωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Ουσμάν Γάνι. 
      Η αστυνομία είχε συλλάβει τον άνδρα αυτόν χθες, όταν πληροφορήθηκε από μαρτυρίες πως έκαιγε αντίτυπα του Κορανίου σε τέμενος της Σίτα, σύμφωνα με άλλες μαρρτυρίες. Η αστυνομία πιστεύει ότι το θύμα έπασχε από ψυχική διαταραχή, καθώς κατά την ανάκριση δεν είχε μπορέσει να του αποσπάσει κάποιες κατανοητές διευκρινίσεις, εξόν από το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας του. 
         Η αστυνομία δηλώνει πως τα μόνα στοιχεία που διαθέτει είναι οι εικόνες και τα βίντεο από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών της αυτοδικίας, ενώ διαβεβαιώνει για την αποφασιστικότητά της να εντοπίσει τους υπαιτίους. 
       Η πακιστανική νομοθεσία προβλέπει έως και την ποινή του θανάτου για όσους κριθούν ένοχοι για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ και αυτή των ισοβίων για βεβήλωση του Ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, το Κοράνι. 
     Η αυστηρότητα της σχετικής νομοθεσίας έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς είναι πολλές οι περιπτώσεις αυτοδικίας για την υποψία, έστω, μίας τέτοιας βεβήλωσης—όπως στην περίπτωση της «υπόθεσης Ρίμσα», της 14χρονης χριστιανής που στα μέσα Αυγούστου συνελήφθη και κρατήθηκε στις πιο σκληρές φυλακές της χώρας για βεβήλωση του Κορανίου.