18 Δεκ 2012

Εγκαίνια Κοινωνικού Παντοπωλείου

   Την Τετάρτη 19/12 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου στις 19:30. Τη δομή θα εγκαινιάσει η Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κα Δαλλαπόρτα Άννα. 
     Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται Αγ.Τριάδος & Εσπερίδων και δέχεται καθημερινά τις προσφορές από τις 08:00-14:00.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2132078-473 & 2132078-543.        
     Καλάθια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, καθαριστικά, είδη ατομικής υγιεινής) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών θα βρίσκονται: 
     1. Στο Daily Express (διεύθυνση Φιλαδέλφειας 171) 
     2. Στο Daily Express (διεύθυνση Φιλαδελφείας 31 και Μπουμπουλίνας) 
     3. Στον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (διεύθυνση Φιλαδελφείας 101) από 15/12/12 μέχρι 5/01/13 
       Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εντάσσεται στο πρόγραμμα άμεσης καταπολέμησης της φτώχειας. που υλοποιείται από την ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ, με τη χρηματοδότηση του ΕΚΤ και του Υπουργείου Εργασίας, σε συνεργασία με το Δήμο Αχαρνών και την Εύξεινη Πόλη . 
     Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Δημοτικού Λαχανόκηπου, καθώς και την παροχή συσσιτίου. 
        Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός, από τη μία πλευρά να προσφέρει άμεση ανακούφιση σε άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη και από την άλλη να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε να πάρει έμπρακτη μορφή η αλληλεγγύη στη γειτονιά και στην τοπική κοινότητα. 
       Για να στηριχθεί πρακτικά αυτή η προσπάθεια το πρόγραμμα δημιουργεί μια «Τράπεζα Χρόνου» που θα δίνει στους δημότες την δυνατότητα να ανταλλάξουν αντικείμενα και υπηρεσίες. 
    Επίσης, το πρόγραμμα δημιουργεί μια υπηρεσία (Γραφείο Διαμεσολάβησης) που θα δίνει πληροφορίες σε όλους τους δημότες για τις δομές και τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, καθώς και για την καταπολέμηση της ανεργίας. 
    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι των υπηρεσιών του προγράμματος θα είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, οι οι οποίοι θα εντάσσονται στο πρόγραμμα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση, ανεργία, κατάσταση υγείας). 
      Η λίστα των δικαιούχων θα επανεξετάζεται και θα ανανεώνεται κάθε εξάμηνο, έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.