12 Μαΐ 2014

5 Δράσεις αλλάζουν το Δήμο μας! ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ»

Δημότες και δημότισσες, 
  Οι Αχαρνές είναι ένας γίγαντας ευκαιριών που κοιμάται. 
  Ήρθε λοιπόν η ώρα να τον ξυπνήσουμε. Τι χρειάζεται 
   Ρήξη με το Παρελθόν
   Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα κατά κατεστημένων νοοτροπιών που βολεύονται με τη φτώχια και την ανασφάλεια της πόλης μας. Φέρνουμε στο δήμο Νέο Ήθος Διοίκησης. Αντιμετωπίζουμε όλους ισότιμα. 
   Στόχος και Όραμα
   Αξιοποιούμε τα τεράστια, όμως ανεκμετάλλευτα ως σήμερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας. Ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός, η Βιομηχανία, η Τοπική Αγορά, το Περιβάλλον, γίνονται πυλώνες ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου ανασυγκρότησης των Αχαρνών. 
   Γνώση
   Τα λεφτά στο κράτος έχουν λιγοστέψει. Λεφτά υπάρχουν μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο καινούργιο ΕΣΠΑ που λέγεται ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) και που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στο σχεδιασμό και στην επίβλεψη των έργων. Γι’ αυτό και δουλεύουμε από τώρα πάνω στα έργα που χρειαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε στους δημότες μας τις ευκαιρίες που τους έλειψαν. 
     Θέλουμε οι Αχαρνές να γίνουν όχι απλά μια καλή πόλη, αλλά η καλλίτερη πόλη. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο. Μπορούμε!!!. Δουλεύοντας Όλοι Μαζί. Αφήνοντας πίσω μας το παλιό σύστημα διοίκησης: Μπορούμε να τα καταφέρουμε!!! 
    Θανάσης Κατσιγιάννης 
   Υπ. Δήμαρχος 
       1. Ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πόλης 
    Μερικές από τις δράσεις μας για πραγματική ασφάλεια στην πόλη: 
    Δημιουργούμε 5ψήφιο αριθμό άμεσης ανάγκης 24 ώρες το 24ωρο για επείγοντα περιστατικά που αφορούν στην ασφάλεια και στην υγεία των δημοτών μας. 
    «Πρόγραμμα Φως». Αποκτάμε δημοτικό φωτισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης φωτίζοντας όλες τις συνοικίες και τις γειτονιές της πόλης. 
     Χαρτογραφούμε τα «δύσκολα» σημεία της πόλης και συνεργαζόμαστε με την Αστυνομία (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) σε καθημερινή βάση, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης. Στόχος: η πρόληψη του εγκλήματος και η έγκαιρη παρέμβαση, όχι η αντιμετώπιση «κατόπιν εορτής». 
    Δουλεύουμε σοβαρά πάνω στο πρόβλημα της γκετοποίησης. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο για το «σπάσιμο» των γκέτο. Γιατί δεν θέλουμε σύνορα μες στην πόλη. Θέλουμε πόλη ανοιχτή και ενιαία. 
    Τέλος η ανασφάλεια στο στρ. Καποτά. Τέλος η παραβατικότητα και η εκμετάλλευση. Προχωράμε σε λύση του προβλήματος, αντιμετωπίζοντας τους κατοίκους που πραγματικά έχουν ανάγκη με ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη. 
     Εφαρμογή του ευρωπαϊκού θεσμού «Αστυνομικός της Γειτονιάς». Διεκδικούμε την παραμονή στην πόλη μας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας που θα ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ. 
    2. Η Νεανική Επιχειρηματικότητα στην Πρώτη Γραμμή 
     Με πολύ χαμηλό κόστος διαμορφώνουμε υπάρχον δημοτικό κτίριο στις εργατικές κατοικίες του Προφήτη Ηλία σε «Κέντρο Νεανικής Επιχειρηματικότητας». Φέρνουμε ζωντάνια και νέα πνοή στην περιοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουμε στους νέους μας δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. 
     Ακόμα στον ίδιο χώρο δημιουργούμε «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας». Ενημερώνουμε εμείς από το Δήμο τους επιχειρηματίες της πόλης μας για τα επενδυτικά εργαλεία που υπάρχουν για την εξυγίανση ή επέκταση της επιχείρησής τους. 
      Οι δράσεις μας για την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και δη της νεανικής επιχειρηματικότητας έχουν σχέδιο και διάρκεια: 
   Οργανώνουμε επιμορφωτικά σεμινάρια και σεμινάρια δεξιοτήτων και νέων τεχνολογιών για νέους και ανέργους. Αξιοποιούμε υπάρχουσες δομές του Δήμου για την καθιέρωση προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (distance learning) σε νέες δεξιότητες. 
   Διευκολύνουμε τους νέους και τους ανέργους συνδημότες μας στη διεκδίκηση επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης. 
   Οργανώνουμε σε τακτική βάση συνέδρια για όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην πόλη μας. Στόχος: οι συμπολίτες μας να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις εξελίξεις. 
   Δημιουργούμε υπηρεσία «Μιας Στάσης» μέσα στο Δήμο για την έκδοση αδειών λειτουργίας επιχειρήσεων. Δεν απλώνουμε δίχτυ ομηρίας. Τους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν δουλειά κι ελπίδα στους συμπολίτες μας, τους βοηθάμε. 
    Επιδότηση επιχειρηματικότητας. Κάνουμε τη πόλη συμφέρουσα στους νέους επιχειρηματίες μέσα από πρωτοβουλίες όπως, ο μηδενισμός δημοτικών τελών για τα πρώτα χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης. 
  3. Το Ιστορικό μας Κέντρο αποκτά Ταυτότητα και Αξία 
     Αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάδειξη του ιστορικού μας κέντρου. Από το Αρχαίο Θέατρο έως και την Κεντρική Πλατεία, κι από την οδό Παγκάλου ως την Αθηνών, δημιουργούμε ένα χώρο φιλικό για τους πολίτες, με καλύτερο φωτισμό, με περισσότερο πράσινο, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και έργα ανάπλασης που θα κάνουν το ιστορικό μας κέντρο ελκυστικότερο στους δημότες και τους επισκέπτες. 
      Προχωράμε άμεσα. Συνενώνουμε το αρχαίο θέατρο στην οδό Σαλαμίνος με την Κεντρική Πλατεία και άλλα μνημεία της πόλης μέσα από ένα δίκτυο βιοκλιματικών πεζοδρόμων. «Πολιτιστικές Διαδρομές» λοιπόν και για τον Δήμο Αχαρνών. Γιατί στην πόλη μας θέλουμε να «ζούμε» τον πολιτισμό. Θέλουμε να τον κάνουμε τμήμα της καθημερινότητάς μας, μέσα από έργα ενσωμάτωσης των μνημείων μας στη ζωή της πόλης. 
   4. Η πόλη μας μεγαλώνει άναρχα! Νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τώρα 
      Η πόλη μας μεγαλώνει χωρίς να αναπτύσσεται γύρω από άξονες και στόχους. Για το σκοπό αυτό καταθέτουμε νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο που δίνει βιώσιμη διέξοδο στα οικιστικά προβλήματα των δημοτών. Καταθέτουμε γενικό πολεοδομικό σχέδιο που σκοπεύει στην ανάπτυξη της πόλης μας με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας. 
   Συντομεύουμε τις διαδικασίες για ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών όπως, Αγ. Ιωάννης Ρώσος, Πλάτωνας, Μεγάλα Σχοίνα Β’, Μονομάτι, Ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.λπ. 
    Προχωράμε σε νέες χρήσεις γης για μεγάλες, ανεκμετάλλευτες δημοτικές εκτάσεις όπως π.χ. οι Λεκάνες και το Κτήμα Αμυγδαλέζας. Σκοπός μας: η μετεξέλιξή τους σε οργανωμένους υποδοχείς δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και εντάσεως εργασίας, στους τομείς της Έρευνας και της Εκπαίδευσης, των Νέων Τεχνολογιών, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, της Ψυχαγωγίας και του Αθλητισμού. 
   Δίνουμε προτεραιότητα σε έργα ανάπλασης περιοχών που αντιμετωπίζουν έντονες πιέσεις υποβάθμισης. Αξιοποιούμε σύγχρονα εργαλεία αστικού σχεδιασμού όπως, τα «Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων – ΣΟΑΠ», ώστε οι αναπλάσεις να γίνουν γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια. 
   Προχωράμε με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποσυμφόρηση κεντρικών οδικών αξόνων όπως η Λ. Καραμανλή και η Φιλαδελφείας. 
   5. Νέα Πόλη με Κοινωνική Συνοχή 
    Σε κάθε γωνία της πόλης υψώνουμε ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Ξεκινώντας από τους ανθρώπους του Δήμου και τις υπηρεσίες του, στήνουμε ένα δίκτυο συνεργασιών που επεκτείνεται στις επιχειρήσεις, τους συλλόγους, τους τοπικούς φορείς, αλλά και σε κάθε πολίτη που θέλει να προσφέρει. Ενωνόμαστε κάτω από κοινές δράσεις που εξασφαλίζουν στήριξη και βοήθεια στους δημότες που έχουν ανάγκη. 
     Μερικές από τις δράσεις μας για την Κοινωνική Συνοχή: 
   Δημοτικά Ιατρεία για τον πρωτοβάθμιο ιατρικό έλεγχο των συμπολιτών μας. 
   Πρωτοβουλία για δωρεάν ιατρική εξέταση των ανασφάλιστων δημοτών σε συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο της πόλης. 
    Δημιουργία «Μητρώου Επιχειρήσεων και Κενών Θέσεων Εργασίας». Ανάρτηση του μητρώου στον επίσημο ιστοχώρο του Δήμου, ώστε κάθε πολίτης να ενημερώνεται για το που θα βρει δουλειά στην πόλη μας. 
   «Λαϊκή Αγορά Παραγωγών». Πρωτοβουλία για διανομή φτηνών τροφίμων χωρίς μεσάζοντες. Πρωτοβουλία ουσίας και με διάρκεια στο χρόνο. Όχι μια φορά στο τόσο και για λόγους εντυπωσιασμού. 
   Ουσιαστική στήριξη του έργου του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. 
    Πιστοποίηση κοινωνικής προσφοράς. Ο Δήμος θεσμοθετεί το «Σήμα Κοινωνικής Ευθύνης» για τις επιχειρήσεις και τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα του για κοινωνική συνοχή. 
     Λίγα λόγια για τον Θανάση Κατσιγιάννη (αντί Βιογραφικού) 
    Ο Θανάσης Κατσιγιάννης σπούδασε στη Γερμανία, στο πανεπιστήμιο του Ανόβερου, Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Περιβάλλοντος. 
     Υπήρξε ο ιδρυτής της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ελληνικής Βουλής και ο πρώτος της πρόεδρος. 
    Έκανε γνωστό στο πανελλήνιο το πρόβλημα του Ασωπού ποταμού και πίεσε το Υπουργείο να δρομολογήσει λύσεις. 
      Εξασφάλισε αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο Αχαρνών από τη λειτουργία του Καζίνου της Πάρνηθας. 
  Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με δημάρχους -ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας- προσφέροντας δωρεάν τεχνικές συμβουλές πάνω σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας. Τι κρίμα που στον δήμο Αχαρνών δεν τον άκουσαν! 
     Προσέφερε και προσφέρει δωρεάν τις τεχνικές του γνώσεις πάνω σε θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού σε πόλεις της Αττικής. Τι κρίμα που ο Δήμος Αχαρνών προτιμά μια πόλη χωρίς υποδομές και δίχως ποιότητα ζωής για τους δημότες! 
       Γύρισε την πλάτη στη Βουλευτική του έδρα, αρνούμενος να αποδεχθεί κυβερνητικές αποφάσεις που έθιγαν τα συμφέροντα των Αχαρνών! 
  Λένε κάποιοι για τον Θανάση Κατσιγιάννη ως "ελαττώματα"
  Πως είναι περισσότερο τίμιος από ό,τι πρέπει. 
  Πως ως Βουλευτής δεν κοίταξε «να πιάσει την καλή». 
  Πως είναι τεχνοκράτης και ενοχλεί τους «αρμοδίους» για το πώς θα γίνουν οι Αχαρνές μια πόλη με ταυτότητα και χαρακτήρα. 
  Πως δεν σκορπά χαμόγελα και αγκαλιές, χαλώντας το πρότυπο του πολιτικού Καλοχαιρέτα. 
      Με αυτά τα "ελαττώματα" κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 
    Ο ίδιος ο Θανάσης Κατσιγιάννης θεωρεί εχθρούς του: 
   Όσους δεν αγαπούν και βλάπτουν με τη συμπεριφορά τους την πόλη μας. 
   Όσους στήνουν στις Αχαρνές δίκτυα πολιτικής ομηρίας εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι δημότες μας μέσα στην κρίση. 
    Στις Εκλογές της 18ης Μαΐου δίνουμε δυνατά το παρών. 
   Όλοι όσοι αγαπάμε αυτήν την πόλη … Αγωνιζόμαστε Μαζί!!!   Παίρνουμε την απόφαση
  Αλλάζουμε τον τόπο μας οριστικά.