8 Μαΐ 2014

Στήριξη στους Τουρκοκύπριους που ύψωσαν την κυπριακή σημαία: “Δεν αναγνωρίζουμε το ψευδοκράτος”

Ο γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων ( KTOS ) Σενέρ Ελτσίλ στηρίζει τους δυο Τουρκοκύπριους που δικάζονται στο ψευδοκράτος επειδή ύψωσαν την κυπριακή σημαία έξω από το κατάστημά τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. 
       Ο Ελτσίλ εξέδωσε δήλωση υποστήριξης στους Koray και Cinel Basdogrultmaci. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του, η υπόθεση αυτή εκθέτει τις πολιτικές του αποσχιστικού καθεστώτος, το οποίο ιδρύθηκε από την Τουρκία και τους εδώ συνεργάτες της, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και σχεδιάστηκε για να αναγκάσει τους Τουρκοκύπριους να φύγουν από το νησί. 
     «Σαν να μην έφτανε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν γίνει η μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα και είναι εξαθλιωμένοι και αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο πλαίσιο ‘’νόμων’’ περί μετανάστευσης , τώρα σύρονται στα δικαστήρια για την ανύψωση της σημαίας Κυπριακής Δημοκρατίας». Πρόκειται σαφώς για μια κατοχική πολιτική, ανέφερε. 
     Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Δασκάλων κατηγορεί την Τουρκία ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και καταρρίπτει τα όσα λένε ( Τουρκία και κατοχικό καθεστώς) ότι θέλουν λύση του Κυπριακού. Καλούμε, ανέφερε, αυτούς που έχουν καταδικάσει τους Τουρκοκύπριους σε ένα σύστημα ανομίας, που τους έχουν εξαπατήσει με ψέματα και εμπάργκο επιστρατεύοντας φτηνή εθνικιστική προπαγάνδα, να επιστρέψουν αμέσως τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις ταυτότητες. Δεν συνιστά έγκλημα, τόνισε, το γεγονός ότι ύψωσαν σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σχετική «δίκη» εναντίον των Koray και Cinel Basdogrultmaci είναι καθαρά πολιτική και οι τουρκικές αρχές είναι αυτές που έχουν την ευθύνη για αυτό. 
      Διαμαρτυρόμαστε έντονα, συνέχισε, στην επεκτατική στάση τους, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό προς τους Τουρκοκύπριους. Εν τω μεταξύ, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα αναφέρει ότι υπήρχε μια ομάδα προχθές στο «δικαστήριο » για να στηρίξει το ζευγάρι Basdogrultmaci . Η ομάδα αποτελείτο από Έλληνες και Τουρκοκύπριους, Κολομβιανούς και Σουηδούς . Η ομάδα ξεδίπλωσε μια σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας έξω από το “δικαστήριο” . Η δίκη αναβλήθηκε, ως γνωστό, για τις 11 Ιουνίου. Η “δικαστής” είπε ότι θα προσάψει στο ζευγάρι Basdogrultmaci με νέες κατηγορίες επειδή φώναζαν στο “δικαστήριο” ότι δεν αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος και τη σημαία του. http://mignatiou.com