10 Οκτ 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΣΚΟΧ ΤΗΣ 05/10/2014

Πραγματοποιήθηκε, η Συνέλευση των μελών του Συλλόγου, την 05/10/2014, στο κλειστό γήπεδο. Όπως είχε οριστεί από την προκήρυξη της Γ.Σ., τα θέματα ήταν τα σπίτια, το συγκοινωνιακό και προβλήματα του Ο.Χ. που έχουν σχέση με τον Δήμο Αχαρνών. Η απόφαση της Γ.Σ. είναι η παρακάτω : 
       Το τελευταίο διάστημα, έχει αναπτυχθεί μια παραφιλολογία, η οποία δεν έχει καμμία επίσημη βάση, ότι έχουν κοστολογηθεί τα σπίτια μας με 850, με 1,000, με 1,200 € το τετραγωνικό, ότι ταχυδρομούνται τα παραχωρητήρια και μας συμβουλεύουν να απευθυνθούμε στον ΟΑΕΔ και να ζητήσουμε να συμψηφιστούν οι κακοτεχνίες προκειμένου να μειωθεί το κόστος. Η αλήθεια είναι, ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, δεν έχει γίνει καμμία συζήτηση για το Ολυμπαικό Χωριό και πολύ περισσότερο για τιμή τετραγωνικού. Αυτή η παραφιλολογία εκτιμούμε ότι είναι κατευθυνόμενη και ύποπτη προκειμένου αφενός μεν να συγκαλυφθεί το υπέρογκο κόστος κατασκευής του Ο.Χ., η κακοδιαχείριση και οι σπατάλες, αφετέρου δε οι ιδιοτελείς σκοποί κάποιων, να εκμεταλλευτούν, πολιτικά και οικονομικά την αγωνία και την ανασφάλεια των κατοίκων. 
       Σήμερα, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Ο.Χ., αντιμετωπίζουν την βάρβαρη επίθεση μιας ανάλγητης κυβέρνησης, που προστατεύει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στους μόνους που δεν ευθύνονται, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με επίσημη ανεργία της τάξης του 28% ενώ η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 35%, δραματικά είναι τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για τη φτώχεια στην Ελλάδα, αφού η παρατεταμένη καπιταλιστική κρίση «χτυπά» 6,3 εκατ. άτομα, με τη χώρα μας να απειλείται περισσότερο από κάθε άλλη στην Ε.Ε. Των 28. Στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού, τονίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού. Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Το όριο της φτώχειας το 2013, ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. 
      Απορίπτουμε την τεχνοκρατική λογική προσδιορισμού της τιμής των κατοικιών μας με βάση το απολογιστικό κόστος κατασκευής και σας καλούμε να συσπειρωθούμε στο Σύλλογο Κατοίκων στη βάση ότι αφενός μεν κανένας δικαιούχος δεν θα χάσει το σπίτι του αφετέρου δε τα σπίτια θα αποπληρωθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια. 
       Τέτοια θα πρέπει, μπορεί να είναι : 
   • Προστασία των ανέργων. Για όσο χρονικό διάστημα, είναι κάποιος άνεργος, να παρατείνεται ισόχρονα η αποπληρωμή της κατοικίας χωρίς καμμία επιβάρυνση ή τόκους ή έξοδα. Η ανεργία στο Ο.Χ. Υπολογίζεται σε 50 – 60%. 
   • Προστασία της εργατικής οικογένειας. Το ποσοστό του εισοδήματος, που ληστρικά απαιτούν οι Τράπεζες για τα δάνεια τους, είναι το 30%. Αν πάρουμε υπόψη μας ότι ο κατώτατος μισθός που αμείβονται όσοι εργαζόμενοι είναι τυχεροί και δουλεύουν ακόμα, είναι 580 € μικτά ή γύρω στο 500άρικο καθαρά, αυτό το ποσό δεν επαρκεί ούτε για να τραφεί κάποιος ή να καλύψει τις ανάγκες του σε ΔΕΗ, θέρμανση, μετακινήσεις, πόσο μάλλον αν έχει και οικογένεια. Από ένα ποσό εισοδήματος και πάνω λοιπόν, το ποσοστό που μπορεί κάποιος να διαθέσει πρέπει να είναι της τάξης του 10 – 15%. 
     • Καμμία επιβάρυνση για τα σπίτια μας. Να μην επιβαρυνθεί κανένα σπίτι με τόκους, έξοδα, συμβολαιογραφικά, κτηματολόγιο. Όλες οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από τον ΟΑΕΔ, ως οφείλεται. Μελέτες απαραίτητες για τη λειτουργία και την αασφάλεια των σπιτιών μας όπως φυσικού αερίου, μηχανικών κλπ να βαρύνουν τον ΟΑΕΔ. 
     • Αντισυμβαλλόμενος μας είναι το κράτος. Δεν θα δεχτούμε την εκχώρηση των σπιτιών μας σε οιαδήποτε τράπεζα, στο ΤΑΙΕΠΔ, ούτε σε κανέναν άλλο ιδιώτη. Τόσες δεκαετίες ο κρατικός μηχανισμός εισέπραττε τις εισφορές μας για τον ΟΕΚ, δεν επιτρέπουμε την πώληση της περιουσίας μας σε ιδιωτικά συμφέροντα. 
     Η περιοχή μας, αποτελεί οικιστικό φιλέτο. Κάποιοι θα προσπαθήσουν να μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας. Εμείς λέμε : 
      • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ του Ο.Χ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 
     • ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΟΕΚ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. 
       Για τα λοιπά ζητήματα αποφασίστηκε η παράσταση στο Δήμο και τις αστικές συγκοινωνίες με αιχμή : 
   • ελλείψεις στις υποδομές των σχολείων, μαθήματα σε κοντέινερ, κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη καθηγητών, 
    • ανυπαρξία ή πλημμελής καθαριότητα στα σχολεία με κίνδυνο για τη υγεία των παιδιών, 
    • προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, 
   • άπλυτοι κάδοι απορριμμάτων από λειτουργίας τους, 
    • νεκρή πράσινη ζώνη, έλλειψη φροντίδας από κηπουρούς, καταστροφή των ποτιστικών, 
   • ελλιπής και προβληματική συγκοινωνία και με το Μενίδι αλλά και με την Κηφισιά. Προσθήκη οχημάτων, πύκνωση του δρομολογίου 504, τελευταίο δρομολόγιο ειδικά το Σάββατο. 
   • κατεστραμμένο κολυμβητήριο, • αθλητικές εγκαταστάσεις που υποσυντηρούνται, 
   • κατεστραμμένες παιδικές χαρές και όσες υπολειτουργούν είναι επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, 
    • Λαϊκή αγορά η οποία λειτουργεί χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη χρήσης χημικών τουαλετών. 
         Δεν είναι πολυτέλεια αυτά που μας λείπουν, είναι οι ανάγκες μας που μας στερούν, είναι τα δικαιώματα μας. Είναι το αίτημα μας, για φτηνή και ποιοτική κατοικία για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Όλα τα έχουν μετατρέψει σε εμπόρευμα, την παιδεία, την υγεία, τη στέγη, όμως εμείς θέλουμε, οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού συλλογικά, γιατί μόνο μαζί έχουμε τη δύναμη, να αγωνιστούμε. Προσπερνάμε την απογοήτευση που υπάρχει, δεν περιμένουμε σωτήρες εξ ουρανού να μας λύσουν τα προβλήματα, αγωνιζόμαστε «όλοι για έναν, ένας για όλους». 
       ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΜΑΣΤΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τα ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. 
     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ. 
     ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, 05/10/2014.