3 Οκτ 2014

Ξεπλένοντας το Σημίτειον Άγος: Μια Πρόταση για Ένοπλη Άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής

Σόλων Αντάρτης Η παρούσα στρατιωτική κρίση στη Συρία και ειδικά γύρω από την πόλη Κομπανί προσφέρεται ως μία πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε ο Ελληνισμός να ξεπλύνει μία και για πάντα το μίασμα (άγος) της παράδοσης του Οτζαλάν στα χέρια του τουρκικού κράτους από την κυβέρνηση Σημίτη. Η πολιορκία της κουρδικής πόλης από τις δυνάμεις των ισλαμοφασιστών μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας πολιτικής πορείας. 
       Τα δύο κράτη του Ελληνισμού - Ελλάδα και Κύπρος - έχουν μία χρυσή ευκαιρία για κάτι που έμοιαζε αδύνατο μέχρι τώρα. Την άσκηση ένοπλης εξωτερικής πολιτικής με βάση το Δίκαιο και με τρόπο που θα αποκαταστήσει τον Ελληνισμό και τα κράτη του στα μάτια όλων των εμπλεκομένων, πέραν των αισχρών δυνάμεων των ισλαμοφασιστών και των διεθνών των πατρόνων. 
     Προ και μέχρι την εποχή Σημίτη ο Ελληνισμός έχαιρε του μεγαλύτερου θαυμασμού ανάμεσα στον Αραβικό κόσμο. Η δήλωση της ταυτότητας yanani, yunani (Ίων ταυτόσημο με το Έλληνας)ήταν αιτία αυθόρμητων εκδηλώσεων σεβασμού και λατρείας ανάμεσα στους αραβικούς πληθυσμούς, εξαιρουμένων πάντοτε των απανταχού ισλαμοφασιστών. 
      Η Ελλάδα και η Κύπρος χαίρουν ακόμη εκτίμησης ανάμεσα στον αραβικό κόσμο και εκτιμούνται μέχρι σήμερα για τη διαχρονική στάση τους έναντι των Αράβων και των αγώνων τους. 
      Τα δύο κράτη έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας τόσο μεταξύ των όσο και μεταξύ των εμπλεκομένων δυνάμεων οι οποίες σφαγιάζονται από τους χρηματοδοτούμενους ισλαμοφασίστες να επέμβουν για πρώτη φορά στρατιωτικά έξω από τα πλαίσια των κρατικών τους συνόρων μετά την προδοσία του 1974. 
     Η ελληνική πολεμική αεροπορία έχει την δυνατότητα , τη μαχητική ικανότητα και τον εξοπλισμό ώστε να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στις συγκρούσεις γύρω από την πόλη Κομπανί στη Συρία και μάλιστα με την ευλογία και τη συγκατάθεση της κυβέρνησης της Δαμασκού εξασφαλίζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του Συριακού λαού αλλά και σύσσωμου του κουρδικού έθνους. 
    Η κυπριακή δημοκρατία μπορεί άμεσα να παρέχει την στρατιωτική υλικοτεχνική υποδομή και την πολιτική της υποστήριξη σε ένα τέτοιο εγχείρημα κερδίζοντας έτσι πολλαπλά γεωστρατηγικά οφέλη όχι ως εθελόδουλος γλείφτης των Μεγάλων Δυνάμεων αλλά ως συνδιαμοδρφωτής της διεθνούς πολιτικής σκηνής στην πλευρά του Δικαίου. 
      Με μια τέτοια συνεργασία και συμμετοχή των δύο κρατών του Ελληνισμού τίθεται εκ νέου στο προσκήνιο ο ρόλος που μπορούν και πρέπει να παίζουν τα δύο κράτη και ξεπλένεται οριστικά το Σημίτειο άγος των Ιμίων και της παράδοσης του Οτζαλάν. 
     Μία τέτοια κίνηση είναι δυνατό να υποσκελίσει και να αδρανοποιήσει πλήρως τον ύπουλο διαχρονικά ρόλο του Τουρκικού κράτους στην περιοχή και να αναδείξει ξανά τον Ελληνισμό ως ένα αξιοσέβαστο παράγοντα σταθερότητας και ένοπλης Ειρήνης στην περιοχή. 
      Σε πολιτικό επίπεδο είναι αναρίθμητα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης με κυριότερο την απέραντη εκτίμηση του κουρδικού έθνους που θα προκύψει από τη σωτήρια εμπλοκή των δύο κρατών στη σύγκρουση. 
    Σε στρατιωτικό επίπεδο δίδεται η δυνατότητα της μόνιμης μεταστάθμευσης στην Κύπρο μονάδων της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμυνα του νησιού μας. 
    Υπάρχουν άραγε μυαλά μέσα στα δύο μας κράτη ικανά να συλλάβουν και να εκτελέσουν ένα τέτοιο εγχείρημα; 
    Σόλων Αντάρτης~solon_antartis@yahoo.com solon antartis 
   Fri, 03/10/2014