20 Οκτ 2014

Απήγαγαν 14χρονο για να ληστέψουν το σπίτι του

Η απίστευτη περιπέτεια του μικρού Σωτήρη. Του έβαλαν κουκούλα, τον χτύπησαν και τον πέταξαν σε σκουπιδότοπο. 
     Μια απίστευτη περιπέτεια τρόμου και αγωνίας βίωσε ένα 14χρονο αγόρι. Ο ανήλικος έζησε ανατριχιαστικές ώρες στα χέρια των απαγωγέων του, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και του φέρθηκαν βάναυσα, προκείμενου να του αποσπάσουν τις κατάλληλες πληροφορίες που θα τους οδηγούσε στη ασφαλή διάρρηξη του σπιτιού των γονέων του. Αφού έφεραν εις πέρας το παράνομο έργο τους, στη συνέχεια πέταξαν σε ένα σκουπιδότοπο το άτυχο παιδί! 
     To αστυνομικό θρίλερ βγαλμένο από τα σενάρια των χολιγουντιανών ταινιών διαδραματίστηκε πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του Καματερού. 
       Η ώρα πλησίαζε επτά και μισή το πρωί. Ο 14χρονος Σωτήρης ετοιμάστηκε για το σχολείο του. Φίλησε τη μητέρα του, έβαλε τη σάκα του στο ώμο του, έκλεισε την πόρτα του σπιτιού του και με γρήγορα βήματα κατευθύνθηκε προς το γυμνάσιο του. Στη μέση της διαδρομής κι ενώ περπατούσε σε ένα ερημικό δρόμο, είδε ένα αυτοκίνητο να τον πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα. Αν και απόρησε, προσπάθησε να συνεχίσει τη διαδρομή του. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει ούτε ένα βήμα, όταν το μπλε Corolla φρέναρε απότομα και σταμάτησε δίπλα του. 
       Μέσα από αυτό βγήκαν δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και φορούσαν κουκούλες. Άρπαξαν τον 14χρονο, με ένα πανί κάλυψαν τα μάτια του και τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητο. Ο ανήλικος άρχισε να φωνάζει αλλά κάνεις δεν βρισκόταν σε κοντινό σημείο προκειμένου να σπεύσει για βοήθεια. 
       Για περίπου 10 λεπτά το αυτοκίνητο κινούνταν στα στενά δρομάκια του Καματερού και του Μενιδίου. Κάποιοι στιγμή σταμάτησε και οι απαγωγείς οδήγησαν τον 14χρονο σε ένα διαμέρισμα, που όπως ο ίδιος είπε αργότερα στους αστυνομικούς βρίσκονταν στο πρώτο όροφο μιας οικίας. Εκεί οι δράστες έβαλαν το άτυχο παιδί πάνω σε ένα καναπέ, του άρπαξαν τα κλειδιά του σπιτιού του κι άρχισαν να τον χτυπούν προκειμένου να του εκμαιεύσουν τη διεύθυνση αλλά και τις ώρες που λείπουν οι γονείς τους από το σπίτι τους. 
      Τελικά μετά από δύο ώρες ο μικρός έσπασε και έδωσε τις πληροφορίες. Ένας από τους απαγωγείς έμεινε μαζί με τον Σωτήρη, ενώ οι υπόλοιποι γύρω στις 10:00 το πρωί μπούκαραν στο σπίτι του, παίρνοντας χρυσαφικά και χρηματικό πόσο 11.000 ευρώ που είχαν κρυμμένα οι γονείς του μικρού μέσα στο air-condition. 
     Οι δείκτες έδειχναν 11:00 το πρωί όταν οι διαρρήκτες επέστρεψαν στο κρησφύγετο που είχαν φυλακίσει το ανήλικο θύμα τους. Ο συνεργός τους που φύλαγε τον μικρό όσο εκείνοι άδειαζαν το σπίτι του, τους ρώτησε αν όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο τους κι αυτοί του απάντησαν ότι όλα πήγαν όπως τα οργάνωσαν. Στη συνέχεια σήκωσαν το 14χρονο από τον καναπέ και τον επιβίβασαν πάλι στο αυτοκίνητο. Μετά από 10 λεπτά ο οδηγός πάτησε φρένο, ο συνεργός του που καθόταν στο πίσω κάθισμα μαζί με το μικρό Σωτήρη άνοιξε την πόρτα και πέταξε τον ανήλικο σε ένα σκουπιδότοπο στην περιοχή του Μενιδίου. Ο μικρός άρχισε να φωνάζει. Κάτοικοι της περιοχής τον πλησίασαν και αφού του έλυσαν τα μάτια στη συνέχεια τον ρώτησαν τι συμβαίνει. Ο μικρός τους ζήτησε να ενημερώσουν τους γονείς του, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν στη περιοχή και στη συνέχεια μαζί με το μικρό πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. 
       «Στην εποχή που όλοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το bullying φαίνεται πως η οικονομική κρίση και η προσδοκία του εύκολου χρήματος οδηγούν κάποιους ανθρώπους που μόνο άνθρωποι δεν είναι σε τερατώδεις επιλογές και ενέργειες. Αιχμαλώτισαν, λήστεψαν, απήγαγαν και εν τέλει πέταξαν στο σκουπιδότοπο ένα ανύποπτο παιδί (μαθητή της Α' Γυμνασίου) που ευτυχώς βρήκαν κάποιοι πονόψυχοι χριστιανοί και ειδοποίησαν την οικογένεια του. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και οι αποδείξεις αδιαμφισβήτητες εις βάρος των ληστών και απαγωγέων. Δυστυχώς όμως μέχρι τώρα διαφεύγουν τη σύλληψη ενώ είναι γνωστά τα στοιχεία τους στην αστυνομία από την πρώτη ώρα. Ετσι ώστε να σκεφτόμαστε ότι όλοι μας, και εμείς και τα παιδιά μας, είμαστε και αισθανόμαστε ανασφαλείς» αναφέρει στο protothema.gr, ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής που μαζί με την επίσης νομικό Ειρήνη Μαρούπα έχουν αναλάβει την υπόθεση. 
                    Φίλοι του Σώτηρη οι απαγωγείς 
        Ο14χρονος αλλά και οι γονείς του κατέθεσαν στις αστυνομικές αρχές ότι γνωρίζουν τους απαγωγείς αλλά και το πώς στήθηκε το σχέδιο τους. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οι δύο 19χρονοι απαγωγείς συγκέντρωσαν πληροφορίες από ένα 16χρονο φίλο του Σωτήρη. Μάλιστα η μητέρα και πατέρας του άτυχου παιδιού ανέφεραν στις διωκτικές αρχές ότι ο κολλητός του παιδιού τους ήξερε ακριβώς το σημείο (air condition) που είχαν κρυμμένα τα 11.000. 
       Ο 16χρονος ήταν ο πρώτος που οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να καταθέσει. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του Σωτήρη, ο 16χρονος φίλος του παιδιού τους είπε στους αστυνομικούς ότι οι δύο 19χρονοι τον είχαν πλησιάσει και του είχαν ζητήσει να τους δώσει λεπτομέρειες για την οικογένεια του Σωτήρη. Τι ώρες λείπουν από το σπίτι, αν υπάρχουν χρήματα και χρυσαφικά; 
       Ο 16χρονος τους είπε όσα γνώριζε, ενώ παράλληλα του ζήτησαν να συμμετάσχει κι αυτός στην παράνομη ενέργεια τους. Το αρχικό σχέδιο περιλάμβανε εισβολή των δύο 19χρονων στο σπίτι του Σωτήρη την ώρα που θα έπαιζε μαζί με τον 16χρονο φίλο του. Όμως γρήγορα άλλαξαν τα πλάνα τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αρπαγή του ανήλικου παιδιού χωρίς να ενημερώσουν τον 16χρονο. 
       Ο Σωτήρης όμως έδωσε και μια ακόμη πληροφορία στους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, ανέφερε ότι ένας εκ των δύο 19χρονων έχει στην κατοχή αυτοκίνητο ίδιας μάρκας και χρώματος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του. 
        Πηγή: protothema.gr