Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ που κοινωνικοποίησε όσο κανένας άλλος την κλεπτοκρατία και την παρασιτοκρατία στη χώρα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για το θέμα του εισαγωγικού μισθού στο δημόσιο στα 680 Ευρώ, ανέφερε ότι «τα όσα δημοσιεύονται για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί».
Το υπόλοιπον του "όλον ΠΑΣΟΚ" που έχει κάνει μετάσταση μέσω του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μισθούς ειλωτίας και μισθολογική ισοπέδωση...
Οι θαυμαστές οικονομιών που πληρώνουν 15 με 200 Ευρώ το μήνα ως μισθούς, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα ή τα πρώην σοβιετικά καθεστώτα, θεωρούν μισθούς ειλωτίας τα 680 ή τα 1.000 Ευρώ...
Στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός μισθός ξεκινά ήδη από τα 562 Ευρώ το μήνα και η κομματοκρατία αγωνίζεται στο δημόσιο τομέα να μην ξεκινά από 21% υψηλότερα. Τούτο συμβαίνει για ευνόητους λόγους καθώς η κομματοκρατία αντλεί τον κύριο όγκο των δυνάμεων από το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Γιατί η Ελλάδα πληρώνει από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη και γιατί είναι βέβαιο πως οι μισθοί να συνεχίσουν να πέφτουνε;
Είναι απλό. Γιατί πιστεύουμε σε λάθος συνταγές επίτευξης της οικονομικής ευημερίας.
Τους υψηλούς μισθούς δεν τους εξασφαλίζουν οι απατεώνες δημαγωγοί, τα συνδικάτα, η ισχυρή αριστερά ή δεξιά, ή οι κρατικές συμβάσεις εγγύησης κατώτερων μισθών. Τους εξασφαλίζει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
Στην Ελλάδα όμως συνεχίζουν να πιστεύουν πως την ευημερία την εξασφαλίζουν οι πολιτικοί και οι καλλίτερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύουν ακόμη πως κάποιος Σώρρας έχει πουλήσει αρχαία διαστημική τεχνολογία στους Αμερικανούς έναντι 600 δισ. δολαρίων, πως οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής αξίζουν 600 δισ., πως με την εγγραφή του κατοχικού δανείου θα σβήσουμε το χρέος και το δημόσιο θα μοιράζει μισθούς 1000-1.500 Ευρώ, πως στο υπέδαφος κρύβεται ορυκτός πλούτος πολλών τρισ. Ευρώ(Σ.Σ. αυτό ισχύει), γενικώς πως το ζήτημα της κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας εξαρτάται από τον τρόπο διανομής ήδη υπάρχοντος πλούτου και όχι της παραγωγής νέου.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση θεωρεί πως με ένα μισθό εκκίνησης 680 Ευρώ στο δημόσιο και 560 Ευρώ στον ιδιωτικό τομέα θεσπίζει τα κατάλληλα κίνητρα για τους Έλληνες να μείνουν στην χώρα και να συνεισφέρουν στο μετασχηματισμό μια παρασιτικής κρατικοδίαιτης οικονομίας σε παραγωγική εξαγωγική ιδιωτική...
Στην κρατικοδίαιτη Ελλάδα της ισχυρότερης αριστεράς της Ευρώπης, όπου γραφικά πρώην «delivery boys» της KGB είναι υποψήφιοι για υπουργεία, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός μισθός στον ιδιωτικό τομέα ξεκινά από 560 Ευρώ.
Στην Ιρλανδία που αγωνίζεται να προσελκύσει πολυεθνικές, έχει εκχωρήσει στον ιδιωτικό τομέα σημαντικούς τομείς του κράτους, ο βασικός κατώτερος μισθός ξεκινά από τα 1.400 Ευρώ.
Πόσο σύμπτωση αποτελεί το γεγονός πως η Ελλάδα που διαθέτει σε αφθονία σταλινική αριστερά (ΚΚΕ) και νεοκομμουνιστική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), λαϊκίστικη περονιστική αριστερά (ΠΑΣΟΚ) και την πλέον λαϊκίστικη κρατικοδίαιτη δεξιά(ΝΔ-ΑΝΕΛ κλπ) πληρώνει τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη;
Χρόνια τώρα κυριαρχεί η λάθος άποψη πως το επίπεδο των μισθών μιας χώρας το εξασφαλίζουν η ισχύς της αριστεράς, των συνδικάτων, των συλλογικών συμβάσεων και οι υψηλοί μισθοί τους δημοσίου. Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί την τρανότερη διάψευση αυτής της προκατάληψης.
Ανάλογη είναι και η περίπτωση της Πορτογαλίας...
Το ύψος μισθών μιας οικονομίας το εξασφαλίζει η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μέσω της ικανότητας να προσελκύει επενδύσεις. Οι επενδύσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και η αύξηση της ζήτησης εργατικών χεριών και μυαλών πιέζει τους μισθούς προς τα πάνω.
Το ελληνικό μοντέλο των 560 Ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και των 680 στο δημόσιο δεν οδηγεί σε έξοδο από τη κρίση, είναι ένα σκαλοπάτι για ακόμη χαμηλότερους μισθούς...
Η Ελλάδα με τη πορεία που έχει πάρει είναι θέμα χρόνου να προσεγγίσει σε επίπεδο μισθών τη Βουλγαρία στα 150 Ευρώ και συντάξεις κάτω από τα 100 Ευρώ. Η Ελλάδα του κρατικοδιαιτισμού, της διαφθοράς και της κομματοκρατίας αποτελεί το τελευταίο σοβιετικού τύπου καθεστώς που θα καταρρεύσει στην Ευρώπη.
Κ. Στούπας
Πηγή:www.capital.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου