2 Δεκ 2015

Οι Αλβανοί που Υπηρετούν στις Ελληνικές ΕΔ Μιλάνε Μόνο Αλβανικά !!!!!!!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος 
 Σύμφωνα με την αλβανική ιστοσελίδα Balkanweb.com αλλά και τον επίσης αλβανικό τ/σ News 24 δημοσιεύθηκε είδηση, με αφορμή βίντεο που εμφανίζει Έλληνες στρατιώτες (λοκατζήδες) να τραγουδούν ένα προκλητικό για τους Αλβανούς τραγούδι. 
       Το βίντεο, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα Balkanweb.com, αναρτήθηκε στις 8 Ιουλίου 2014 και το βρήκε η ιστοσελίδα Arberia news (από το Κόσοβο), η οποία μάλιστα, κατάφερε, σύμφωνα πάντα με τα δύο προαναφερόμενα αλβανικά Μ.Μ.Ε, να πάρει δηλώσεις από τον Αλβανό πολίτη με τα αρχικά M.DH, ο οποίος υπηρετεί στον Ελληνικό Στρατό μια και έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια. 
        Στην αποκλειστική συνέντευξη προς το Arberia news, o Αλβανός πολίτης με τα αρχικά M.DH., ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, προκειμένου να πάρει ελληνικό διαβατήριο, δηλώνει ότι είναι υποχρεωμένος να τραγουδήσει τραγούδια με συνθήματα που στρέφονται κατά των συμπατριωτών του και της χώρας του. Η ταπείνωση αυτή από πλευράς των Ελλήνων στρατιωτικών, γίνεται διότι κατά τη στρατιωτική τους θητεία, οι στρατιώτες που κατάγονται από την Αλβανία μιλούν μόνο αλβανικά. Εδώ, δηλώνει ο M.DH, είμαστε πολλοί Αλβανοί και ήρθαμε να υπηρετήσουμε μόνο για να πάρουμε ελληνικό διαβατήριο, επειδή όμως μιλάμε μόνο αλβανικά και έχουμε ανάγκη για το διαβατήριο, οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. 
       Θεωρούμε από όλα όσα ισχυρίζονται οι Αλβανοί ότι το πιο σοβαρό είναι ότι μιλάνε μόνο Αλβανικά. Δηλαδή να μιλάς τη γλώσσα του κράτους που θα πάρεις την ιθαγένεια δεν είναι υποχρεωτικό; μάλλον θα πρέπει να το ξαναδούν το θέμα το ΥΠΕΘΑ αλλά και το ΓΕΕΘΑ. 
      Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος Στρατηγικός Αναλυτής Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας στη ΝΑ Μεσόγειο