31 Δεκ 2015

ΗΠΑ: Μουσουλμάνοι απαιτούσαν να προσεύχονται εν μέσω εργασίας – Απολύθηκαν όλοι

Πολλοί είναι αυτοί που παρερμηνεύουν την έννοια της θρησκείας θεωρώντας ότι είναι το θρήσκευμα τους παρέχει τη δυνατότητα να δρουν εντελώς ανεξέλεγκτα ακόμη και σε χώρους όπως ο εργασιακός. Αυτό εάν συνδυαστεί με μια θρησκεία όπως η μουσουλμανική η οποία εκ φύσεως έχει επεκτατική φύση τότε το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το προσδοκώμενο. 
      Αυτό συνέβη στις ΗΠΑ όταν η εταιρεία επεξεργασίας κρεάτων Cargill Meat Solutions στο Fort Morgan του Κάνσας αναγκάστηκε να απολύσει 200 Σομαλούς στην πλειοψηφία τους, μουσουλμάνους εργαζόμενους γιατί διαμαρτύρονταν για τους χρόνους που τους παρέχονται για προσευχή εν ώρα εργασίας. 
       Ενώ αρχικά η εταιρεία είχε παραχωρήσει στους εργαζόμενους το δικαίωμα για προσευχή εν ώρα εργασίας και μάλιστα τους είχε παραχωρήσει και ειδικό δωμάτιο, στη συνέχεια οι μουσουλμάνοι άλλαξαν τις απατήσεις τους ζητώντας περισσότερο χρόνο και πάντα διαθέσιμο χώρο. 
      Δεν υπήρχε όμως συγκεκριμένος χρόνος προσευχής ούτε και αριθμός. Ανάλογα με την εποχή ο αριθμός των προσευχών αλλάζει για τους μουσουλμάνους ενώ ο χρόνος κυμαίνεται μεταξύ 5 και 10 λεπτών. 
     Η εταιρεία τότε κάλεσε όσους ήθελαν να τηρήσουν το θρησκευτικό τους πρόγραμμα να το κάνουν εκτός δουλειάς ή στο σπίτι τους. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν κατέβηκαν σε πορεία έξω από το εργοστάσιο με αποτέλεσμα η επιχείρηση να τους απολύσει όλους.