24 Δεκ 2015

Ο εθνομηδενισμός είναι νεοφιλελευθερισμός

Της Μελίνας Κονταξή 
 Ιστορικός – βαλκανιολόγος 
  Η αν. υπουργός παιδείας δήλωσε ότι θέλει βιβλία ιστορίας χωρίς εθνόμετρο. 
      Θα μπορούσε να το πει αλλιώς… ότι θέλει πρόθυμες και υπάκουες μάζες που με αντάλλαγμα κάρτες σίτισης θα σκύβουν το κεφάλι και δεν θα αντιδρούν στο ξεπούλημα της χώρας από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει. 
     Λαός χωρίς εθνική ταυτότητα είναι μάζα έτοιμη προς χειραγώγηση, από υπηρέτες ολιγαρχών και ξένων νταβατζήδων με αριστερό πρόσημο. Υπηρέτες νταβατζήδων που έχουν την ψευδαίσθηση ότι ξεπλένονται ασχολούμενοι με προβλήματα πολυτελείας που αφορούν μειοψηφίες, όχι γιατί ενδιαφέρονται αλλά ως άλλοθι και γιατί ξέρουν ότι δεν θα ενώσουν ποτέ τον λαό. 
       Λαός που δεν ξέρει την ιστορία του, δεν ξέρει την σημασία της γης του και γιατί πρέπει να παλέψει για να μην αφήσει τους βολεμένους υποτακτικούς των νταβατζήδων να την χαρίσουν. 
       Όχι κυρία υπουργέ, ο Κολοκοτρώνης δεν αγωνίστηκε για να σώσει την Ευρώπη για να είναι μέρος της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Στόχος του ήταν η απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους, κάθε ενέργεια του σε αυτό αποσκοπούσε. Ζήτησε βοήθεια από την Αγγλία για την ελευθερία της πατρίδας του. 
      Πατρίδα… πονάει αυτή η λέξη το κεφάλαιο που δεν έχει πατρίδα και τα δεκανίκια του… Κρίμα, πρόβλημα τους. Κατάλαβε όμως ο Κολοκοτρώνης πως ότι κάνουν οι Έλληνες θα το κάνουν μόνοι τους. Έλληνας ήταν ο Κολοκοτρώνης με πλήρη συνείδηση της καταγωγής του και γνώση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτού του έθνους, καλών και κακών «Κάθε Έλληνας είχε και τα καπρίτσια του» έλεγε. 
       Όπως δεν κατάφεραν οι Τούρκοι τον Κολοκοτρώνη να ξεχάσει την ιστορία του, έτσι και μια συμμορία μεγαλοαστών που κέρδισε με ψέματα την εντολή διακυβέρνησης, ως το λιγότερο κακό, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να κάνει τον λαό να ξεχάσει την δική του, μέρος της οποίας είναι ο Κολοκοτρώνης. 
       Επειδή ο Κολοκοτρώνης ήξερε την ταυτότητα του έχουμε έστω και το υποτυπώδες κράτος που μας επέτρεψαν. 
       Όπως η ασυδοσία και η μη ύπαρξη κανόνων δικαίου καταλήγει στην επικράτηση του πιο ισχυρού, έτσι και η μονομερής διαστρέβλωση της ιστορίας εξυπηρετεί φασιστικά κράτη. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εθνομηδενιστών στήριξε το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν που παραβίαζε κάθε αρχή δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εθνομηδενιστών υποτιμά ή δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία του Ποντιακού, του Μικρασιατικού και του Ελληνισμού της Ανατολικής Θράκης και στηρίζει διαχρονικά την Τουρκία προσδοκώντας να επιβεβαιωθούν οι ιδεοληψίες του. Δεν πεθαίνουν καθημερινά αυτοί στην Τουρκία, Κούρδοι δολοφονούνται. 
        Ου να χαθείτε ρατσιστές! Το αίμα του αγέννητου μωρού, του μικρού παιδιού μόλις 11 ετών, του παππού, που δολοφονήθηκαν λόγω της εθνικότητας τους, είναι πάνω σας. 
    Θέλετε να δώσετε και μαθήματα ανθρωπισμού και Ευρωπαϊσμού… ρατσιστές… ου να χαθείτε! Ο δικός σας Ευρωπαϊσμός είναι ο Ευρωπαϊσμός του Χίτλερ, ο Ευρωπαϊσμός του ενιαίου ζωτικού χώρου όπου μια ισχυρή μειοψηφία θα κυβερνά ομογενοποιημένα πλήθη. 
      Οι πατρίδες ανήκουν στους λαούς τους! Το αποδέχονται όλες οι ιδεολογίες το «Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την πατρίδα τους» του αναρχικού Μπακούνιν ως «τις καλύβες και τα πεζούλια» του Βελουχιώτη και το «πατρίδα η θάνατο» του Τσε, το φωνάζουν. 
     Καμμία ιδεολογία άλλωστε δεν μπορεί να επιβιώσει διαστρεβλώνοντας την φύση. 
       Οι πατρίδες ανήκουν στους λαούς που δημιουργούν την μοναδική ιστορία των οικοπέδων τους. Η επιδίωξη της διαστρέβλωσης, της λήθης και της εξίσωσης ήταν διαχρονική επιδίωξη των ελίτ. 
      Οι λαοί θα νικήσουν, το δείχνει η ιστορία τους! 
       freepen.gr