8 Δεκ 2015

Γκάφα Μπαλτά στη Βουλή για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Μετά τα μνημόνια που δε έσκισε, το κατοχικό δάνειο που δεν ενέγραψε στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δε θα διεκδικήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα για να μη χάσουμε το δικαστήριο!  
     Σε κορυφαία διπλωματική γκάφα υπέπεσε ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκθέτοντας συνολικά την χώρα στην μάχη που δίνει για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα. 
        Μιλώντας σε δημόσια συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής και απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις κινήσεις του υπουργείου για την επιστροφή των μαρμάρων είπε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας θα χάσει το δικαστήριο! 
       «Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είναι η φράση του κ. Μπαλτά που «πάγωσε» τους παριστάμενους βουλευτές όλων των κομμάτων, καθώς ενισχύει την θέση των Βρετανών. 
       Για πρώτη φορά άλλωστε Έλληνας υπουργός Πολιτισμού υποστηρίζει δημόσια πως μια δικαστική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα απέβαινε υπέρ των Βρετανών. 
       Πηγή: protothema.gr