11 Οκτ 2016

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 7-10-2016 στις Αχαρνές, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, ένας 25χρονος για ληστείες. Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, διέπραττε με την απειλή μαχαιριού και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων φαρμακείων και καταστημάτων στην περιοχή των Αχαρνών.   
        Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις περιπτώσεις ληστειών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται. 
         Επίσης από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία. Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν στους Θρακομακεδόνες, έναν 30χρονο ο οποίος είχε στην κατοχή του κλεμμένο όχημα για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης. Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα, ο συλληφθείς αποτελούσε μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει και παραποιήσει τα στοιχεία τους. 
        Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 27, 32, 34 και 40 ετών, μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως. 
       Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αγόραζαν ολικώς κατεστραμμένα αυτοκίνητα, συνέπεια τροχαίων ατυχημάτων ή με εκτεταμένες υλικές ζημιές των οποίων η επισκευή ήταν ασύμφορη. Ακολούθως, αφαιρούσαν ίδιου τύπου και ίδιας χρονολογίας κυκλοφορίας οχήματα, για τα οποία υπήρχε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και αφού παραποιούσαν τα στοιχεία αναγνώρισής τους τα διέθεταν προς πώληση μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών. Επιπλέον, προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό της παραποίησης, προέβαιναν σε ψευδή δήλωση κλοπής ή απώλειας των αρχικών πινακίδων με συνέπεια να τοποθετούν νέες στο τελικό αμάξωμα ενώ τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, προέβαιναν και σε ενδιάμεσες εικονικές μεταβιβάσεις. 
      Από την μέχρι σήμερα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία (21) κλοπές αυτοκινήτων.