14 Ιαν 2017

Χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 εκ. ευρώ για Κοινωνικές Δομές στον Δήμο Αχαρνών

Ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που θα λάβει ο Δήμος Αχαρνών, οι οποίες αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Δομών.
Οι Κοινωνικές Δομές θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014 - 2020" και αφορούν την Κοινωνική Συνοχή μέσω της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη.
Τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθούν είναι:
Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας προϋπολογισμού 671.000 € (ανανέωση)
Το πρόγραμμα στοχεύει σε 190 ωφελούμενες γυναίκες, που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις με τα παιδιά τους.
•  Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο προϋπολογισμού 243.360 €.
Αφορά στη λειτουργία, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στα οποία πάνω από 640 δημότες του Δήμου Αχαρνών, που τελούν σε συνθήκες φτώχειας, θα έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και φάρμακα.
Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 509.760 €
Η δομή θα δραστηριοποιηθεί στα πεδία: υποδοχή - ενημέρωση - υποστήριξη των πολιτών,  συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.
Κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων προϋπολογισμού 81.120 € (ανανέωση)
Οι ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΗΦΗ είναι ηλικιωμένοι που διαμένουν στον Δήμο Αχαρνών. Η ομάδα-στόχος, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας, κ.α. Επιπλέον, τα άτομα του περιβάλλοντος που τους φροντίζουν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Για την κατάθεση των προτάσεων προς χρηματοδότηση εργάστηκαν αποκλειστικά και μόνο υπάλληλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αχαρνών υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κου Θανάση Κατσιγιάννη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  έγκριση των χρηματοδοτήσεων και δήλωσε σχετικά:
"Η χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Δομών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Αχαρνών γιατί, αφενός αφορά δομές που έχουν σαν στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης και την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αφετέρου διασφαλίζει υπάρχουσες ή δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Αχαρνών. Αποδεικνύει δε ότι, το γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών τελεί υπό τον έλεγχο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου δεν στέκεται εμπόδιο στην εκπόνηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα και τη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής των συμπολιτών μας, ειδικότερα αυτών που έχουν αυξημένες ανάγκες και έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την οικονομική κρίση"
.