28 Νοε 2017

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία και εκμάθηση ξένων γλωσσών για παιδιά ευπαθών οικογενειών του Δήμου Αχαρνών

Ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών και με την ανιδιοτελή προσφορά ιδιοκτητών, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κέντρων ξένων γλωσσών και εκδοτικών οίκων, εξασφαλίστηκε η δωρεάν φοίτηση παιδιών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.
Οι δικαιούχοι φοίτησης, ανήκουν σε καταγεγραμμένες ευπαθείς οικογένειες της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, οι οποίοι μέσω της προσφοράς φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών εξασφαλίζουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για τα μαθήματα του σχολείου, προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις ή εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ενώ η συνεργασία με εκδοτικούς οίκους εξασφαλίζει τη δωρεάν προσφορά των ξενόγλωσσων βιβλίων που απαιτούνται για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου εξέφρασαν με επιστολή τους, τις ευχαριστίες τους προς τους ιδιοκτήτες, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κέντρων ξένων γλωσσών και εκδοτικών οίκων για τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Αχαρνών.
Με αφορμή τη συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών με τους ιδιοκτήτες, φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης, κέντρων ξένων γλωσσών και εκδοτικών οίκων, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών μέσω των υπηρεσιών του και με την αμέριστη και ανιδιοτελή προσφορά ιδιωτών, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας και εκμάθησης ξένων γλωσσών σε παιδιά ευπαθών οικογενειών που κατοικούν στον Δήμο Αχαρνών.
Πρόκειται για μια αξιέπαινη πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, που πέρα από τη καθοριστική σημασία στην εκπαίδευση των ωφελούμενων, αποτελεί και ένα αισιόδοξο μήνυμα προσφοράς στον συνάνθρωπο που επιζητά μιμητές"
 
 Ευχαριστήρια επιστολή προς φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών και εκδοτικούς οίκους