30 Ιουν 2018

Η Σουηδία η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανακοίνωσε ότι από την Δευτέρα κλείνει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και μετανάστες!

H Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα που αξιοποιεί τη νέα συνθήκη της ΕΕ περί «αυτόνομης» και όχι συλλογικής αντιμετώπισης του προβλήματος των παράνομων μεταναστευτικών ροών, κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής και ουσιαστικά κλείνει τα σύνορά της!
Η παραδοσιακή σουηδική πολιτική «ανοικτών θυρών» σε όσους ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Σουηδία (μην ξεχνάμε ότι τον άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας, σοσιαλδημοκράτη Ολαφ Πάλμε, τον είχε δολοφονήσει μουσουλμάνος κουρδικής καταγωγής, αλλά ουδόλως άλλαξε η μεταναστευτική πολιτική τότε) ανήκει πλέον στο παρελθόν. 
Πλέον ο έλεγχος των εισερχομένων στη χώρα θα είναι όχι απλώς σκληρός, αλλά ουσιαστικά δημιουργείται ένα αμυντικό «τείχος» σε γη, θάλασσα και αέρα.
«Η φύση της απειλής κατά της δημόσιας ασφάλειας της χώρας έχει μεταβληθεί και ανάλογα τον τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» ανακοίνωσε η η σουηδική συνοριοφυλακή.
Πλέον οι έλεγχοι διαβατηρίων θα είναι ιδιαίτερα «σκληροί» σε αεροδρόμια και στα λιμάνια και κανείς δεν θα εισέρχεται στη χώρα χωρίς προηγούμενη λήψη βίζας. 
Οι έλεγχοι στα σύνορα θα επεκταθούν διότι «η απειλή από την λαθρομετανάστευση πλέον έχει αλλάξει και έχει πολλαπλασιαστεί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η σουηδική συνοριοφυλακή.
Οι αρχές της Σουηδίας άρχισαν ξανά δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα το φθινόπωρο του 2015, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ροών προσφύγων και μεταναστών που έφθαναν στη χώρα από τη Δανία, μέσω της γέφυρας Έρεσουντ, καθώς και μέσω λιμανιών όπου καταλήγουν πολλά πορθμεία, στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.
Από σήμερα η σουηδική κυβέρνηση άλλαξε εντελώς θέση, αντιμετωπίζοντας πλέον τις ροές προσφύγων και μεταναστών ως απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια. 
Ηδη η Σουηδία υποδέχεται ελάχιστους πρόσφυγες και μετανάστες και πλέον θα δέχεται για μόνιμη παραμονή στο έδαφός της άτομα των οποίων η ζωή είναι σε άμεσο κίνδυνο και αποδεδειγμένα διώκονται άδικα ως αντικαθεστωτικοί στις χώρες από τις οποίες προέρχονται!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydsvenskan, η συνοριοφυλακή στην περιοχή Σκόνε της νότιας Σουηδίας συλλαμβάνει κάθε εβδομάδα εκατοντάδες παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από Συρία και το Ιράκ και πλέον ούτε αυτοί οι 500 που εισέρχοντο στη χώρα ανά μήνα, θα γίνονται δεκτοί.
Από τη Δευτέρα (1/7), θα γίνονται  «σκληροί» έλεγχοι διαβατηρίων στα σημαντικότερα σουηδικά διεθνή αεροδρόμια-στη Στοκχόλμη, στο Μάλμε, στο Γκέτεμποργκ και αλλού, όπως επίσης στα λιμάνια όλης τη χώρας, στη Στοκχόλμη και στο Ίστα.
Η Σουηδία, είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, η οποία ουσιαστικά κλείνει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες και αυτό έχει συμβολική σημασία, αφού μέχρι χθες ήταν η πλέον ανεκτική χώρα στις μεταναστευτικές ροές.
Το κύμα παρανομίας (βιασμοί, κλοπές, σωματεμπορία και πάσης φύσεως εγκλήματα) που έπληξε την «αθώα» Σουηδία, οδήγησε στην όχι απλώς στη μείωση της ανεκτικότητας, αλλά στο να γίνει η πρώτη χώρα της ΕΕ, ξεπερνώντας και την Ιταλία, που κλείνει τα σύνορά της.