23 Απρ 2019

Δεν καταλαβαίνουμε τίποτα !

12.000 οι εργαζόμενοι, 722.500.000 οι δαπάνες μισθοδοσίας, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018.
Ήτοι μικτές αποδοχές 60.208 ευρώ ανά υπάλληλο.
Στην τελική γραμμή ζημιές 542.000.000 ευρώ !!!
Το πάρτι με τα κρατικοσυνδικαλιστικά φέουδα συνεχίζεται με αυξανόμενη ένταση. Μέχρις τελικής καταρρεύσεως. Που θα είναι ηχηρή.
Κι έχουμε τους καραγκιόζηδες της Κομισιόν και της ευρωπαϊκής επιτροπής ανταγωνισμού να χαριεντίζονται με την κυβέρνηση επί τέσσερα συναπτά έτη, παίζοντας το παιχνίδι της για τη διαφύλαξη του ανέγγιχτου των ιερών αγελάδων ΛΑΡΚΟ & ΔΕΗ.

ΥΓ: Στην ανάγκη λήψης σημαντικών θεσμικών μέτρων στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εταιρικής λειτουργίας, όπως και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέψει στη ΔΕΗ προσλήψεις, στέκεται στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της Μ. Παναγιωτάκης !!!
Η μελέτη βιωσιμότητας της Mc Kinsey προβλέπει 5800 απολύσεις προσωπικού, ο Παναγιωτάκης θέλει προσλήψεις. Έχουμε τρελαθεί τελείως.

George Billinis



Είδες η ΔΕΗ;

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το 2018. Πάνω από μισό δις η ζημία. Η διοίκηση του συνδικαλιστή Παναγιωτάκη ψελλίζει για απαραίτητες αλλαγές του θεσμικού πλαισίου. Ας πάει να τα πει στους ολετήρες, έχουν ονοματεπώνυμο. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Σταθάκης και το σκουπιδαριό που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια. Η "μικρή ΔΕΗ" ήταν ξεπούλημα, λένε τα μπουμπούκια. Οπότε η αντινεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόστηκε απλώς διέλυσε όλη τη ΔΕΗ.
Η πλάκα είναι αφ' ενός πως η ενίσχυση με το υποτιθέμενο κοινωνικό μέρισμα το Δεκέμβριο 2017 απλώς ανέβαλε την καταστροφή και αφ' ετέρου πως οι αγορές δεν ανταποκρίνονται στην πρεμούρα έκδοσης (εταιρικού) ομολόγου €350 εκατ για να πάρει μια ανάσα. Πήγε κατά διαόλου και η πώληση των λιγνιτικών, οπότε μόνον αδιέξοδα είναι μπροστά στην εταιρεία του Φωτόπουλου.
Αλλαγή θεσμικού πλαισίου, λοιπόν. Όλοι αυτοί οι σκιτζήδες ή συνειδητοί απαξιωτές της δημόσιας περιουσίας δεν πρέπει να πουν κάτι για τις θεσμικές αλλαγές που έκαναν και αυτές που δεν άφησαν να ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα να βρίσκεται η ΔΕΗ μπροστά στη χρεοκοπία;
George J. Prokopakis


infognomonpolitics