21 Δεκ 2011

Στο έλεος των αλλοδαπών και των αντιεξουσιαστών η ασφάλεια των πολιτών της Αθήνας

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες ομάδα αλλοδαπών-αφρικανών παράνομων πωλητών και αντιεξουσιαστές κατέλυσαν την τάξη και την ασφαλή διαβίωση των Ελλήνων πολιτών στην οδό Πατησίων, έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι η Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών αφρικανών παράνομων πωλητών οι οποίοι έχουν βρει προστασία έξω από το κτίριο του ΟΠΑ στο
οποίο ομάδα αντιεξουσιαστών διατηρεί μόνιμη κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια. Στην επιχείρηση συμμετείχε διμοιρία των ΜΑΤ η οποία με δυναμικό τρόπο προσπάθησε να εκδιώξει τους παράνομους πωλητές από την περιοχή.

Η αντίδραση των αλλοδαπών ήταν άμεση συνεπικουρούμενη της υποστήριξης που έλαβαν από τους αντιεξουσιαστές του ΟΠΑ. Αρχικά οι αλλοδαποί με την βοήθεια των αντιεξουσιαστών εισήρθαν στο ΟΠΑ για να αποφύγουν τα ΜΑΤ. Όμως λίγο αργότερα οι δύο αυτές ομάδες πραγματοποίησαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των ΜΑΤ και των περαστικών της Λ. Πατησιών.

Η έξοδος αυτή έγινε μετά από παρότρυνση των αντιεξουσιαστών οι οποίοι συμμετείχαν στον πετροπόλεμο κατά οποιουδήποτε έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο αυτό η αστυνομίας χρησιμοποίησε βομβίδες κρότου λάμψης και χημικά χωρίς όμως να μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στον χώρο έξω από το ΟΠΑ καθότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ συμπτύχθηκαν μακριά από το ΟΠΑ προφανώς κατόπιν εντολής. Η κίνηση αυτή της αστυνομίας αποθράσυνε τους αλλοδαπούς και τους αντιεξουσιαστές που συνέχισαν τον πετροπόλεμο.

Πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχές επιτέθηκαν φραστικά στην Αστυνομία όχι για την χρήση βίας αλλά για την άβουλη και φοβική αντίδραση της έναντι των αλλοδαπών αφού οι ίδιοι πέφτουν καθημερινά θύματα της απαράδεκτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με τους δεκάδες
αλλοδαπούς να πωλούν παράνομα αγαθά και τους αντιεξουσιαστές να τους παρέχουν προστασία ως νέοι «προστάτες της αγοράς».

Επιπλέον οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής βλέπουν καθημερινά το άσυλο του πανεπιστημίου να
καταπατάται και να μετατρέπεται σε άνδρο ανομίας και παραεμπορίου. Υπό την κάλυψη του ασύλου νεαροί αντιεξουσιαστές και αλλοδαποί βρίσκουν καταφύγιο σε χώρο του ελληνικού δημοσίου που κτίστηκε και συντηρείται από τους Έλληνες φορολογουμένους.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και για την εκπαίδευση των πολιτών έχει μετατραπεί στο προπύργιο της παρανομίας και του παρεμπορίου, το οποίο "σκοτώνει" τις επιχειρήσεις της περιοχής, υπό την ανοχή της Αστυνομίας, η οποία αντι να αξιοποιήσει το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, προτιμά να παραμένει απλώς θεατής λές και οι αντιεξουσιαστές είναι η συμμορία που ελέγχει την πόλη της Αθήνας κατά το πρότυπο της γνωστής ταινίας του Χόλυγουντ «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης».

Αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να «ευνουχίσουν» την ΕΛΑΣ ας το δηλώσουν ξεκάθαρα και να μην
ρίχνουν τις ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς, οι οποίοι θέτουν την ζωή τους σε κίνδυνο καθημερινά και ας ενημερώσουν τους πολίτες ότι αδυνατούν να λάβουν αποφάσεις υπό την κάλυψη του νόμου, γιατί πολύ απλά φοβούνται μήπως "ανοίξει η μύτη" κάποιου αλλοδαπού ή αντιεξουσιαστή, των αληθινών όπως φαίνεται αφεντικών της πόλης.