25 Φεβ 2013

Η εκκίνηση του 20ου Διονυσιακού Ράλι 2013 στο Δήμο Αχαρνών

Για 20η χρονιά η ΦΙΛΠΑ (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) διοργανώνει το «20ο Διονυσιακό Ράλι 2013» από τις 9 έως 10 Μαρτίου (εκδήλωση κατηγορίας FIVA ‘B’). 
     Η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου ( οδός Μπόσδα) στις 10:00, ενώ περνώντας από όμορφες διαδρομές θα καταλήξουν μετά από αρκετές δοκιμασίες στη Λίμνη της Βουλιαγμένης Κορινθίας. 
    H ΦΙΛ.Π.Α. (Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου) είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που συστάθηκε το 1969 από μια ομάδα φίλων του παλαιού αυτοκινήτου ενώ από το 1972 είναι κατοχυρωμένη νομοθετικά με τη σημερινή της μορφή. 
     Το slogan τους : "Εμπνέοντας την φροντίδα για τα παλιά αυτοκίνητα στην Ελλάδα από το 1972". 
     Οποιοδήποτε όχημα ηλικίας 30 ετών και άνω γίνεται δεκτό εφόσον έχει τις θεσπισμένες προϋποθέσεις και διεθνείς πρακτικές Τα αυτοκίνητα κατατάσσονται, ανάλογα με την ηλικία τους, σε πέντε κατηγορίες παλαιότητας. Κατηγοριοποίηση υπάρχει ακόμα και σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, με γνώμονα πάντοτε τα αρχικά εργοστασιακά τους χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές της FIVA. Στο δυναμικό της ΦΙΛΠΑ περιλαμβάνονται σήμερα οχήματα - αποκατεστημένα ή διατηρημένα – ακόμα και κατασκευασμένα πριν από το 1910!