28 Ιουλ 2015

Η Σουηδία καταλαμβάνεται σταδιακά από τους μουσουλμάνους – Βία, συμμορίες και ταραχές

To Μάλμε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας καταλαμβάνεται σταδιακά από συμμορίες μουσουλμάνων εν μέσω εκρήξεων και βίας. 
    Τέσσερις επιθέσεις με χειροβομβίδες, πυροβολισμοί μεταξύ συμμοριών αλλοδαπών και εμπρησμοί έχουν θέσει την αστυνομία σε συναγερμό αδυνατώντας να ελέγξει την κατάσταση. 
      Την Κυριακή το Μάλμε έζησε την τέταρτη επίθεση με χειροβομβίδα μέσα σε μια εβδομάδα. Είχε προηγηθεί την Παρασκευή βομβιστική επίθεση στο προάστιο Solbacken η οποία σημειώθηκε λιγότερο από 12 ώρες μετά από άλλη έκρηξη στην περιοχή Limhamn ενώ πριν από δύο ημέρες πραγματοποιήθηκε βομβιστική επίθεση σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. 
      «Είναι η τριακοστή βομβιστική επίθεση από την αρχή του έτους. Έχουμε μια κατάσταση η οποία περιγράφεται ως σοβαρή», σημείωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Stefan Sintéus. 
      Η άλλοτε ήσυχη πόλη του Μάλμε έχει μετατραπεί σε ένα «πολυπολιτισμικό» καρκίνο καθώς μαστίζεται από υψηλούς ρυθμούς εγκλήματος, συγκρούσεις μεταξύ εθνοτήτων λαθρομεταναστών και συμμοριών. 
      Σύμφωνα με τις στατιστικές το 31% του πληθυσμού Μάλμε που φτάνει τις 300.000 έχουν γεννηθεί εκτός της Σουηδίας, ενώ το 41% έχουν ξένη καταγωγή. 
    Οι κυριώτερες ομάδες αλλοδαπών που έχουν καταλάβει πρακτικά την πόλη προέρχονται από την Ιράκ, τη Συρία, τη Σομαλία αλλά και την πρώην Γιουγκοσλαβία μουσουλμάνοι στην συντριπτική τους πλειονότητα, ενώ επί του γενικού πληθυσμού το ποσοστό των μουσουλμάνων φτάνει το 20% το υψηλότερο που υπάρχει σε πόλεις της Σκανδιναβίας.