7 Ιουλ 2015

Ο Νέος Εθνάρχης

Δεν αποκλείεται ήδη να έχει ανατεθεί σε γλύπτη η κατασκευή του ανδριάντα του νέου «εθνάρχη»! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τους ανδριάντες των δυο μεγάλων «Εθναρχών» είναι πιθανό να κατασκευαστεί και τρίτος, καθώς είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως στην Ελλάδα, με κάποιο ανεξήγητο τρόπο, όσοι δημιουργούν τις μεγαλύτερες εθνικές συμφορές, στο τέλος ονομάζονται και τιμώνται ως «εθνάρχες»! Το ερώτημα που ίσως κάποτε να μας απασχολήσει, είναι τίνος έθνους υπήρξαν «εθνάρχες» οι συγκεκριμένοι κύριοι. 
       Για την ιστορία,που δεν θα σας την πουν επίσημα μάλλον ποτέ, το πραγματικό επίθετο του Γιανννη με τρία ν, είναι Βαρουχ-ακης, από το Βαρούχ. Ήρωας του είναι ο επικεφαλής των «γυπών» της διεθνούς κερδοσκοπίας, Τζορτζ Σόρος, τον οποίο θαυμάζει από νεαρό παιδί σύμφωνα με παλαιότερη συνέντευξη του. Μάλιστα η τελευταία συνάντηση του με τον Τζορτζ Σόρος έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή, γεγονός όμως που το διέψευσε το Υπουργείο Οικονομικών. Είναι στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, φήμες λένε πως έχει και κάποιου είδους συγγένεια μαζί τους, ενώ συμμετείχε παλαιότερα και σε δυο περίεργες ΜΚΟ του Αντρίκου Παπανδρέου και του Γιάννου Παπαντωνίου αντίστοιχα. 
      Έγινε γνωστός στην ελληνική κοινή γνώμη από τις απόψεις του υπέρ της στάσης πληρωμών, της κήρυξης της χώρας σε χρεωκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Δηλαδή όλα αυτά τα οποία, άσχετα από το θεωρητικό και επιστημονικοφανές περίβλημά τους, κάνουν τον Σόρος και τους ομοίους του να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς είναι λογικό να υποστηρίζουν τέτοιου είδους απόψεις, αφού είναι ικανές να φέρουν στα ταμεία τους πακτωλό εκατομμυρίων. 
     Ο πατέρας του Γιάνννη με τρία ν, υπήρξε πρόεδρος στις επιχειρήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, από όπου παραιτήθηκε και πλέον εργάζεται τα τελευταία χρόνια για τον Σόρος στη Νέα Υόρκη. 
      Σε πολιτικές διεργασίες που λάμβαναν χώρα από το 2012, αναφέρονταν έντονα πως ο κ. Τσίπρας προόριζε -στην περίπτωση κατά την οποία κέρδιζε τις εκλογές- για υπουργό του σε οικονομικό πόστο τον οικονομολόγο Γιάνννη Βαρουφάκη. 
      Ο κύριος Τζορτζ Σόρος είναι τελικά πολύ μπροστά και ο Γιάνννης Βαρουφάκης με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν εκείνοι που επιλέχτηκαν για να παίξουν το ρόλο του πυροκροτητή που θα οδηγήσει σε προσχεδιασμένο χάος στην παγκόσμια οικονομία. Ο ρόλος του «λαγού» είχε δωθεί παλαιότερα στον Γιώργο Παπανδρέου, που άλλωστε του ταίριαζε περισσότερο! 
      Δημήτριος Γκιουζέλης 
      pentapostagma