18 Δεκ 2015

ΟΗΕ και Ε.Ε. ξεκίνησαν την προετοιμασία μετατροπής της Ελλάδας σε ξενοδοχείο λαθρομεταναστών

Το πρώτο στάδιο για την επιλογή των οργανώσεων με τις οποίες θα συνεργαστεί για τη δημιουργία σε πρώτη φάση 20.000 θέσεων υποδοχής αλλοδαπών οι οποίοι θα είναι ελεύθεροι στη συνέχεια να αιτηθούν για άσυλο ολοκλήρωσε η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). 
    Το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την Ελλάδα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κομισιόν, προβλέπει τη δημιουργία θέσεων υποδοχής υπό τη μορφή ενοικίασης διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, κουπονιών για ξενοδοχεία και ανάδοχων οικογενειών, ώστε να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια σε μουσουλμάνους στην πλειονότητα αλλοδαπούς, για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα. 
     Ύστερα από μια εσωτερική διαδικασία εξέτασης των προτάσεων, επιλέχθηκαν εννέα οργανώσεις, οι οποίες θα κληθούν να υποβάλουν λεπτομερείς προτάσεις έργου μέχρι το τέλος του έτους. 
      Τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των εταίρων περιλαμβάνουν τις προτεινόμενες τοποθεσίες υλοποίησης των θέσεων υποδοχής, το είδος των δραστηριοτήτων που προτίθεται να αναπτύξει κάθε οργάνωση, την εμπειρία της κ.ο.κ. Συνεργασίες με τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων δήμων ανά την Ελλάδα, επίσης προβλέπονται για την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος. 
       Η επάρκεια των θέσεων υποδοχής αιτούντων άσυλο αποτελεί μία από τις βασικές προκλήσεις στην Ελλάδα και στην προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα σε ανοικτή ζώνη μετοίκησης αλλοδαπών από μουσουλμανικές χώρες με στόχο την αύξηση των 20.000 θέσεων στο μέγιστο δυνατό αριθμό τα επόμενα χρόνια. 
      Το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας, σε συνεργασία με άλλους φορείς και χάρη στην οικονομική υποστήριξη και εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών υποδοχής, παραμονής στους αλλοδαπούς όπως και επίλυσης των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν. 
       Αντίστοιχο ενδεχόμενο πρόγραμμα για Έλληνες αστέγους ή για οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους από εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών δεν έχει κριθεί ως απαραίτητο και ως εκ τούτου πιλοτική εφαρμογή του δεν εξετάζεται καν.

1 σχόλια :

Andreas είπε...

Να προσθέσω στο ήδη υπάρχων σχόλιο με κόκκινα, σκοπός είναι να μετατραπή η Ελλάδα σε Μουσουλμανική χώρα, και οι Έλληνες κοιμούνται. Μπράβο μας.