20 Αυγ 2018

ΕΟΠΕΕΠ: Επιβραβεύτηκε η διευθύντρια που πέταξε στα σκουπίδια την Εικόνα της Παναγίας

ΕΟΠΕΕΠ: Προκάλεσε σάλο, εξόργισε, έκανε πολλούς πιστούς να γυρίσουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ,

που δεν αντέδρασε. Η Ελένη Γιαννακοπούλου σύμφωνα με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απολύει, βρίζει και τράβηξε τον σταυρό από το λαιμό υφισταμένης της παραμονές Δεκαπενταυγούστου. Κατηγορείται για bullying κατά εργαζομένων.

Υποχρέωνε τους υπαλλήλους να αφαιρέσουν τις θρησκευτικές εικόνες από τα γραφεία τους αλλά και τα σταυρουδάκια από το λαιμό τους, όπως έλεγαν υπάλληλοι.
Η Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια παραμονές Δεκαπενταυγούστου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά στην ουσία… επιβραβεύθηκε!
Οι ιδέες της και το αντιχριστιανικό της μένος, έφεραν τελικά και «δωράκι» από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο ανανέωσε τη θητεία της κας Γιαννακοπούλου ως Διευθύνουσας Συμβούλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Με την απόφαση υπ. Αριθμ. 132319/Γ4/03-08-2018 και με υπογραφή του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη το Υπουργείο προχώρησε σε:
«Λήξη και Ανανέωση της θητείας του Προέδρου, της Διευθύνουσας Συμβούλου και μελών του Δ.Σ., και ορισμός νέων μελών Δ.Σ., στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)» αναφέροντας και συγκεκριμένα: «Ανανεώνουμε τη θητεία…της Γιαννακοπούλου Ελένης του Ιωάννη, μόνιμης υπαλλήλου κλάδου ΠΕ Μαθηματικών – Στατιστικών στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, με ΑΔΤ ΑΚ 129096, ως Διευθύνουσας Συμβούλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Η θέση της ανωτέρω είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις της αριθμ. 21466/ΙΑ/14-2- 2013 (ΦΕΚ 424/Β’) απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως ισχύουν».
Το περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) με την διευθύνουσα σύμβουλο να πετάει την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια πέρυσι παραμονές του Δεκαπενταύγουστου αποδεικνύει περίτρανα πως οι Συριζαίοι ουδεμία σχέση θέλουν με την Εκκλησία.
Και σήμερα λοιπόν έρχονται να επιβραβεύσουν μια κίνηση που προκαλεί το κοινό αίσθημα κάθε ευσεβούς πιστού Χριστιανού.
Εδώ, αξίζει αναφοράς το παρακάτω απόσπασμα από την επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον υπουργό Παιδείας με αφορμή το περιστατικό στον ΕΟΠΠΕΠ:
«Κλείνοντας θα μας επιτρέψετε μία διαπίστωση για τον φανατισμό. Στην Ελλάδα οι απόπειρες από πολιτικές τάσεις, ακτιβιστικές ενώσεις ή δημόσια πρόσωπα για την προβολή και αναγνωρισιμότητα της αθεΐας συνήθως εξαντλούνται σε μονοσήμαντη αντιπαράθεση με την ορθόδοξη Εκκλησία.
Η έλλειψη νηφαλιότητας, η επιθετικότητα, οι διακωμωδήσεις και οι προσβολές, που εκδηλώνουν κατά των ορθοδόξων χριστιανών δίδουν την εντύπωση ότι πρόκειται μάλλον για απογοητευμένους χριστιανούς, παρά για συνειδητοποιημένους άθεους, που σέβονται την θρησκευτική πίστη του άλλου.
Προκαλεί βεβαίως έκπληξη πως είναι δυνατόν τόση εμμονή για την εξαφάνιση ειδικά της ορθόδοξης Εκκλησίας από τη δημόσια ζωή να προέρχεται από ανθρώπους, που υποτίθεται ότι εμφορούνται από θρησκευτική αδιαφορία. Είναι και αυτή μία κατηγορία θρησκευτικού φανατισμού μάλλον απειλητικότερη για την κοινωνική συνοχή από την ατομική θρησκοληψία.
Το φαινόμενο του επιθετικού αντιχριστιανισμού, που διεκδικεί και επαίνους προοδευτικότητας, αξίζει προσοχής από το Υπουργείο σας, επειδή αμφισβητεί τον ίσο σεβασμό των δικαιωμάτων, με το διχαστικό επιχείρημα ότι η πλειοψηφία είναι απειλή για τις μειοψηφίες και, επομένως, δεν αξίζει προστασίας».
Τι είναι ο ΕΟΠΠΕΠ
Ο ΕΟΠΠΕΠ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον υπουργό Παιδείας, με αρμοδιότητα να σχεδιάζει και να εφαρμόζει το εθνικό σύστημα πιστοποίησης της μη τυπικής εκπαίδευσης, της εκπαίδευσης δηλαδή που παρέχεται εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος, η οποία περιλαμβάνει την αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων, οι οποίες παρέχονται από τα ΙΕΚ και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης.
Παράλληλα, υποστηρίζει μια σειρά υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής, ενώ, στο πλαίσιο αυτό, χειρίζεται το εθνικό πλαίσιο προσόντων και την αντιστοίχισή του με το ευρωπαϊκό, συνθέτει και θεσμοθετεί επαγγελματικά περιγράμματα με αντίστοιχες επιπτώσεις στα επαγγελματικά δικαιώματα των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Πιστοποιεί όλα τα πτυχία επαγγελματικής κατάρτισης των ΙΕΚ και όλα τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) με αντίστοιχες επιπτώσεις στους όρους εργασίας πολλών επαγγελματιών, αναγνωρίζει ισοτιμίες πτυχίων επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν εκδοθεί σε άλλες χώρες και παρέχει αντίστοιχα δικαιώματα εισόδου στην αγορά εργασίας.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως είναι δυνατόν η γυναίκα, Διευθύνουσα του νευραλγικού οργανισμού του δημοσίου ΕΟΠΠΕΠ, να παραμένει στη θέση της σαν να μην συμβαίνει τίποτα… Όσο για τις έρευνες, μάλλον μπήκαν όλα στο συρταράκι…