30 Οκτ 2019

Το ταξίδι του Let's do it Greece αρχίζει με το Δήμο Αχαρνών στο Ολυμπιακό Χωριό

Το δικό του μεγάλο ταξίδι εθελοντισμού ξεκινά και φέτος το Let’s do it Greece από το Καλλιμάρμαρο και ο πρώτος προορισμός είναι στις 31 Οκτωβρίου (2019) οι Αχαρνές και το Ολυμπιακό Χωριό. Συνοδοιπόρος είναι ο Δήμος Αχαρνών που διοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με τα μέλη της Νέας Γενιάς Ολυμπιακού Χωριού.
Η φετινή εκστρατεία έχει κεντρικό σύνθημα «Ρίζες που μας Ενώνουν» και θα περιλαμβάνει συναντήσεις και δράσεις σε όλη τη χώρα με κατάληξη τη φύτευση μιας ελιάς, συμβολισμός για όλα εκείνα που μας ενώνουν. Τερματισμός της δε θα είναι η 10η Μαΐου, μέρα με τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση.
Στο πρόγραμμα, το οποίο έχει ώρα έναρξης στις 09:00, υπάρχει εθελοντική δράση καθαρισμού σε όλο το μήκος της πράσινης ζώνης με κεντρικό σημείο την πλατεία Ολυμπιονικών και μουσικό πρόγραμμα μετά το τέλος της δράσης. 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν πολλοί φορείς των Αχαρνών: Αρχαίο θέατρο Αχαρνών Επισκήνιον, ΑΣΟΧ ΑΘΗΝΑ, ΑΣΟΧ ΦΟIΒΟΣ, Αστυνομικό τμήμα Ολυμπιακού Χωριού, Δέντρο ζωής, Εθελοντές Αχαρνών Θρακομακεδόνων, Όμιλος φίλων του Δάσους, Παραδοσιακή Αναβίωση - Εκπολιτιστικός Σύλλογος, Πολιτική προστασία Ολυμπιακού Χωριού, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 26ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών, Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων, Σύλλογος Γυναικών Ολυμπιακού Χωριού, Σύλλογος Θεσσαλών, Connect your City και τα σχολεία: 3ο Επαλ. Αχαρνών, 6 Λύκειο Αχαρνών, 12 Γυμνάσιο Αχαρνών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης.
Πέμπτη 31/10/2019, ώρα 09:00
Πλατεία Ολυμπιονικών, Ολυμπιακό Χωριό Αχαρνών
Ας ενωθούμε όλοι σαν μια γροθιά για την Προστασία του Περιβάλλοντος…
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
09:00   Προσέλευση
09:30   Χαιρετισμός του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού
Χαιρετισμός κ. Νίκου Κιούση (Let’s do it Greece)
Φύτευση της Ελιάς
10:00   Έναρξη εθελοντικού καθαρισμού
11:00   Τέλος εθελοντικής δράσης
11:30   Μουσικό πρόγραμμα