16 Δεκ 2013

Βουλγαρικό "χαστούκι" στην Τουρκία: Καταργούν χιλιάδες τουρκικές ονομασίες!

Το βουλγαρικό κράτος, αντίθετα με το ελληνικό που προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην επαν-οθωμανοποίησή τουμε το άνοιγμα τζαμιών και την "αποκατάσταση" των τουρκικών ονομασιών διαφόρων μνημείων και τοποθεσιών, προχωρησε άμεσα στην αλλαγή των επωνυμιών σε 215 περιφέρειες της χώρας, όπου είναι έντονο το τουρκικό στοιχείο και οι ονομασίες του πρέρχονται από την εποχή της τουρκικής οθωμανικής κατοχής. 
      Στη χώρα, που περίπου το 10% του πληθυσμού που ανέρχεται πλέον σε μόλις σε 7,5 εκατομμύρια άτομα (έχουν υποστεί τεράστια πληθυσμιακή αφαίμαξη μετά το 1990) έχουν τουρκική καταγωγή οι Βούλγαροι αποφάσισαν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να ... αυτοκτονήσουν εθνολογικά. 
     Έτσι πλέον εφαρμόζεται σχέδιο πλήρους αφομοίωσης των τουρκικής καταγωγής κατοίκων και αλλαγή των ονομάτων των πόλεων Kircaeli, Shumnu, Filibe, Silistre και Dobruca, και πολλών άλλων σε περιοχές με τα ελληνικά σύνορα όπου το τουρκικό στοιχείο πλειοψηφεί και έχει σχηματιστεί ένα τουρκικό-μουσουλμανικό "μπλοκ" περίπου 1 εκατομμυρίου μουσουλμάνων στις δυο πλευρές των συνόρων. 
     Ταυτοχρόνως έχουν κόψει τα πολλά "πάρε-δώσε" με τις "πολιτιστικές ανταλλαγές" των δύο χωρών, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η δεκαπλάσιου πληθυσμού και μεγάλων, πλέον οικονομικών δυνατοτήτων Τουρκία, εύκολα θα καταπιεί την φτωχή Βουλγαρία. 
     Είναι το δεύτερο "χαστούκι" που τρώει η νεο-οθωμανική πολιτική, μετά την ακύρωση της διάσκεψης κορυφής Σερβίας- Τουρκίας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης από την Σερβία λόγω των δηλώσεων Ρ.Τ.Ερντογάν για το Κοσυφοπέδιο. 
     Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς ακύρωσε την τριμερή διάσκεψη διότι η Τουρκία, δηλαδή ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν ανακάλεσε. 
      Τα πράγματα για την Βουλγαρία ή για να μιλήσουμε γενικότερα, με την Βουλγαρία δεν είναι καθόλου απλά. Η χώρα είναι η φτωχότερη με διαφορά εντός της ΕΕ, η οικονομική κατάσταση είναι τραγική, πολύ χειρότερη από εποχής υπαρκτού σοσιαλισμού από τον οποίο βγήκαν πριν από 23 χρόνια και ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν πουλήσει ολόκληρη την παραγωγή ενέργειας σε ξένες εταιρείες, (τσεχικές κλπ) που έχουν τινάξει στον ουρανό την τιμή του ρεύματος και οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη. 
       Η Βουλγαρία είναι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα θα είναι. Η Ρωσία δεν ξεχνά ότι επί Συμφώνου Βαρσοβίας ήταν ο πιστότερος σύμμαχός της και την θεωρεί χώρα-κλειδί. 
      Η μάχη για την Βουλγαρία μεταξύ δυτικών-Ρωσίας και Τουρκίας θα αγγίξει και την Ελλάδα, σίγουρα...