Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Την Κυριακή 1.12.2013 τα δύο τρίτα των Κροατών ψηφοφόρων αποφάσισαν να προστατεύσουν την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας.
Ψήφισαν κατά του λεγομένου «γάμου των ομοφυλοφίλων», δηλαδή κατά του συμφώνου Ελεύθερης Συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου. Τώρα η Κροατική Κυβέρνηση, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι υποχρεωμένη να θεσπίσει ειδικό άρθρο του Συντάγματος, στο οποίο θα ορίζεται η οικογένεια αποκλειστικά ως η έννομη συμβίωση ανδρός και γυναικός.
Άλλωστε αυτό προβλέπουν το Ρωμαϊκό Δίκαιο και η Χριστιανική διδασκαλία, δύο θεμελιώδεις πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Το αποτέλεσμα θεωρείται νίκη του ισχυρού Ρωμαιοκαθολικού κλήρου της Κροατίας καθώς και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία ποιμαίνει τη σερβική μειονότητα. Ηττημένοι είναι οι ψευδοπροοδευτικοί διανοούμενοι.
Στη χώρα μας το ζήτημα είναι επίκαιρο λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Δεν έχουμε δει ολόκληρο το πρωτότυπο κείμενο της ετυμηγορίας, αλλά από ορισμένες παραγράφους του αγγλικού κειμένου, που μού έστειλαν φίλοι νομικοί, διανοίγεται ένα παράθυρο για ανατροπή της αποφάσεως.
Πρέπει η Πολιτεία να καταθέσει έφεση και να ζητήσει νέα εκδίκαση ενώπιον διευρυμένης συνθέσεως, δηλαδή περισσοτέρων δικαστών. Αυτό έκανε η Ιταλία στην περίπτωση του Εσταυρωμένου στα σχολεία. Στην πρώτη δίκη το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ιταλία, όμως στη δεύτερη δίκη με διευρυμένη σύνθεση την δικαίωσε. Το Δικαστήριο έλαβε υπ’ όψιν του τη μαζική αντίδραση των κομμάτων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του ιταλικού λαού.
Οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων δεν βασίζονται μόνον σε νομικά κριτήρια, αλλά και σε πολιτικές ισορροπίες. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να δείξει σεβασμό στην Ορθόδοξη Χριστιανική κληρονομιά μας και στη βούληση της πλειοψηφίας του λαού. Μπορεί να μην εφαρμόσει την απόφαση διοργανώνοντας ένα δημοψήφισμα, ή να την εφεσιβάλει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πρέπει, πάντως, να παρουσιάσει ισχυρή νομική και ευρύτερη επιστημονική τεκμηρίωση στο Δικαστήριο, διότι η πρόσφατη απόφαση καταγράφει την έλλειψη πειστικών επιχειρημάτων από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας .
Εκτός από τα νομικά επιχειρήματα η Πολιτεία μπορεί, αν θελήσει να ανατρέψει την απόφαση, να αξιοποιήσει και τις απόψεις των παιδοψυχολόγων, οι οποίοι θα επισημάνουν πόσο λάθος είναι να υιοθετούνται παιδιά από δύο άτομα του ιδίου φύλου.
Ας σεβασθούμε τους αγωνιστές του 1821 που ήθελαν μία Ελλάδα Ορθόδοξη Χριστιανική.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου