3 Ιαν 2014

ΕΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που απειλεί περισσότερο την παγκόσμια ειρήνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη μεταξύ των κατοίκων 68 διαφορετικών χωρών, σημειώνει το RT. 
       Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας μελέτης από το Παγκόσμιο Ανεξάρτητο Δίκτυο και Gallup στα τέλη του 2013, αποκαλύπτουν μια έντονη αντιπάθεια, για τον ρόλο του αστυνομικού, που διαδραματίζουν οι ΗΠΑ, στις διεθνείς σχέσεις. 
        Το 24 τοις εκατό των ερωτηθέντων θέτει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από το Πακιστάν και την Κίνα με 8% και 6% αντίστοιχα. 
       Τέταρτο στη σειρά της απειλής, είναι το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα, η οποία έχει 5%. 
      Η απειλή από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει υψηλότερη βαθμολογία για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ. 
       Ωστόσο, και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αντιλαμβάνονται τη χώρα τους ως απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, αφού οι 13 στους 100, την θέτουν στην 1η θέση. Το Περού, η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν την ίδια γνώμη. 
       Συγχρόνως, το Μαρόκο, ο Λίβανος και το Ιράκ, ορίζουν το Ισραήλ, ως την πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο, ίσως, κυρίως με το πρόβλημα του Ιράν. 
       Σε ερώτηση στους συμμετέχοντες «πού θα θέλατε να ζείτε;», οι ΗΠΑ, πάλι, κατατάσσονται στην πρώτη θέση με 9%, αφού η Αμερική είναι το όνειρο τους για να ζήσουν. 
     Επίσης, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το AP-NORC, δείχνει ότι το 50% των Αμερικανών πιστεύει ότι η χώρα τους χρειάζεται μία «αναμόρφωση» στο πολιτικό σύστημα και το 70% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει τις δυνάμεις για να δημιουργήσει πρόοδο σε σημαντικά θέματα και προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα το 2014.