9 Ιαν 2014

Λιθοβόλησαν κοπέλα για... κατοχή κινητού!

Σοκ στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η απόφαση των δικαστικών αρχών του Πακιστάν,που επέβαλαν ποινή θανάτου δια λιθοβολισμού στην Αρίφα Μπίμπι, γιατί κατείχε κινητό τηλέφωνο! 
      Θείοι, ξαδέρφια και άλλα μέλη της οικογένειας της κοπέλας σεβάστηκαν την εντολή του δικαστηρίου και αφού η Αρίφα Μπίμπι εκτελέστηκε, θάφτηκε στην έρημο. Μάλιστα, απαγορεύτηκε στα συγγενικά της πρόσωπα να παραβρεθούν στην κηδεία της ή να ξέρουν που βρίσκεται θαμμένη. 
      Σημειώνεται πως η ποινή του λιθοβολισμού χρησιμοποιούνταν λίγα χρόνια πριν για περιπτώσεις μοιχείας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα δεν επιβαλλόταν. 
     «Λιθοβολισμοί σε θάνατο είναι μια βάρβαρη πράξη από μια πρωτόγονη κοινωνία. Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα ότι η βία είναι ο τρόπος για να ασχοληθεί με τις γυναίκες και άλλες ευάλωτες ομάδες. 
    Τα δικαιώματα των γυναικών έχουν εξουδετερωθεί από τη χρήση αυτών των μορφών τιμωρίας. Η πακιστανική κοινωνία έχει εκφυλιστεί σε σημείο που, αν μια γυναίκα, κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα», εξηγεί η ασιατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.