13 Σεπ 2014

Δώρα της «Αποστολής» στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Το 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών επισκέφθηκε σήμερα στις 10:00 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα. 
     Τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα και τον κ. Δήμτσα υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κ. Καμπόλη με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους ενημέρωσαν για τις δυσχερείς λειτουργικές συνθήκες μάθησης των παιδιών σε λυόμενα κτίρια αιθουσών αλλά και το βιοτικό επίπεδο 3.000 ανθρώπων που διαβιούν στην περιοχή Καποτά στο Μενίδι. 
       Η διαβίωση των ανθρώπων καθίσταται δύσκολη σε λυόμενα κοντέινερ που φιλοξενούν σεισμόπληκτους, Ρωσοπόντιους και Ρομά. «Η καθημερινή βιοπάλη πλαισιώνεται από κυκεώνα προβλημάτων και ελλείψεων» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και τόνισε: « Η Εκκλησία θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες όσων υποφέρουν με γνώμονα να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον σταυρό κάθε οικογένειας. Σήμερα είμαστε εδώ να προσφέρουμε την αγάπη μας, την ευλογία μας στα παιδιά, να τους ευχηθούμε καλή πρόοδο και καλή χρονιά». 
       Ο κ. Δήμτσας ανέφερε ότι: « η "Αποστολή" στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα είναι στη διάθεση όποιας ανάγκης μπορεί να εξυπηρετηθεί δίνοντας έμφαση στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Η νέα σχολική χρονιά, επεσήμανε επίσης, να γίνει αφετηρία δημιουργικής προσέγγισης στη μάθηση, στη γνώση, θέτοντας γερές βάσεις και υγιή θεμέλια για το μέλλον». 
     Ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε με τον κ. Δήμτσα τις τάξεις των μαθητών, τους ευχήθηκαν για την νέα σχολική χρονιά και μοίρασαν σχολικές τσάντες με γραφική ύλη.