7 Σεπ 2014

Πρώην υπουργός της Τουρκίας δηλώνει ότι ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία

«Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία, και έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη μορφή κουλτούρας» δήλωσε ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ σε πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). 
      Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίζεται πως ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. 
       «Οι τρεις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο, η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται διαρκώς» τόνισε και προσέθεσε: 
      «Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Σε αυτό θέλουν να μετατρέψουν και το Ισλάμ». 
       Ο Μπαϊρακτάρ ωστόσο απέφυγε να διευκρινίσει «ποιοι» θέλουν να μετατρέψουν το Ισλάμ σαν τον Χριστιανισμό.

2 σχόλια :

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Εἴδαμε τὸν "τρόπο ζωῆς" τὸν ὁποῖο ἐπιβάλλει ἡ δική σας θρησκεία! Μῖσος, σφαγὲς ἀλλοθρήσκων, ἐκδίκηση (τζιχαντ)... Ἂν αὺτὸ ἐννοεῖτε ἐσεῖς ὡς θρησκεία, ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ κάτι τέτοιο! Γουρούνια μεμέτια!