27 Νοε 2015

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε υπερωρίες 5,7 χιλιάδες ευρώ ως δημόσιος υπάλληλος ενώ ήταν αποσπασμένος!

Υπάλληλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2013 και το 2014 πήρε για εκείνη την περίοδο πρόσθετη αποζημίωση ύψους 5.764 ευρώ για υπερωριακή εργασία στην υπηρεσία του!  
      Ναι καλά ακούσατε. Πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα είναι βουλευτής και έπαιρνε όχι απλά το μισθό του αλλά έγραφε και υπερωρίες και τις πληρωνόταν από το δημόσιο ως υπάλληλος της Περιφέρειας. Το θέμα αυτό έγινε γνωστό σήμερα στη βουλή ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε ο Θεοχάρης του Ποταμιού προς τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Το πιο γαργαλιστικό βέβαια είναι ότι αυτή τη λαμογιά επιχείρησε η κυβέρνηση να τη νομιμοποιήσει μέσα από σχετική διάταξη του Κατρούγκαλου προκειμένου να καταβληθεί το ποσό στον εν λόγω αποσπασμένο στο ΣΥΡΙΖΑ υπάλληλο της Περιφέρειας της Πελοποννήσου. 
       «Η καταβολή της εν λόγω υπερωριακής αποζημίωσης κατέστη δυνατή μετά την τροποποίηση του ν. 3205/03, ο οποίος ρυθμίζει τα σχετικά θέματα με διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θεοχάρης και ρωτά αν η διάταξη καλύπτει και άλλες περιπτώσεις εργαζομένων ή πρόκειται για φωτογραφική διάταξη «που νομοθετείται κατά παραγγελία για να εξυπηρετηθούν ημέτεροι». 
       Όπως αναφέρεται στην επίκαιρη ερώτηση η καταβολή του ποσού των 5.764 ευρώ έγινε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρήματα που προορίζονταν για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Η υπόθεση εγείρει «σοβαρά ζητήματα τόσο ουσιαστικής νομιμότητας όσο και τήρησης κανόνων ηθικής τάξεως για την Κυβέρνηση που πρέπει να απαντηθούν επαρκώς» κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού.